Devlet personel başkanlığı tarafından 14 Kasım 2018 tarihli yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için sınav duyurusu yaptı. Yapılan duyuruya göre İçişleri Bakanlığı Stajyer Kontrolör Sözlü Giriş sınavı düzenleyecek. İlgili Sözlü sınav 2019 Ocak ayında yapılacak ve sınava katılma şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. İşte detaylar.

BAŞVURU ŞARTLARI:

İçişleri Bakanlığı alımını yapacağı 12 Stajyer Kontrolörü adaylarından 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A fıkrasındaki genel şartları taşımak, Yapılacak Sözlü Giriş sınavının Yılı Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denklii olan ve YÖK onaylı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP9 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Bu yönde adaylara değerlendirme için KPSS puan sıralaması yapılacak ve en yüksek puanı olan 72 kişi içerisinden adaylar sınava katılacaktır. İlgili sınav 15 ocak 2019 tarihi ile 16 ocak 2019 tarihleri arasından Ankara'da yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına 26 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 30 kasım 2018 tarihine kadar yapılacaktır. İlgili Sözlü Giriş sınavına başvurular, İçişleri Bakanlığının www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan “2018 yılı Stajyer Kontrolör Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” 26-30 Kasım 2018 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümüne e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda doldurarak başvuru yapacaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim