Resmi Gazete'nin 20 Eylül 2019 tarihli yayımına göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere 8 farklı alanda sözleşmeli olarak mühendis alımı yapacağını ilan etti. Söz konusu alımlar Merkezi Teşkilatındaki kadrolara dahil edileceği bildirildi.Bu bağlamda Adalet Bakanlığı yapacağı sözlü sınav sonucuna göre 29 mühendis alacak. Adayların sözlü sınava katılabilmeleri için KPSS puanı olmaları gerekli ve kadro sayısının 5 katı kadar aday içerisinde bulunmaları gerekmektedir.

8 ALANDA 29 MÜHENDİS ALINACAK!

Adalet Bakanlığı toplamda 29 kişilik boş kadro ile Mühendis alacak. Bu bağlamda, 1 Harita Mühendisi, 8 Makine Mühendisi, 8 İnşaat Mühendisi, 5 Elektrik Elektronik Mühendisi, 3 Elektrik Mühendisi, 2 Elektronik Mühendisi, 1 Jeoloji Mühendisi ve 1 Çevre Mühendsliği pozisyonları için alım yapacağını ifade etti.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı alımını yapacağı mühendis adaylarından, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi kapsamında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartları aranır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Toplamda 29 mühendis alımı yapılacak olup, Adayların yukarıdaki niteliklere ek olarak, Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren bölümlerinin Çevre Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, makine Mühendisliği, İnşaay Mühendisliği ve harita Mühendisliği mezunu olmak veya bunlara denkliği bulunan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gereklidir.

Ayrıca adaylardan ÖSYM tarafındna yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavında Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURULAR:

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları 23 Eylül 2019 tarihinde başlayacak olup adaylar başvurularını en geç 07 Ekim 2019 tarihine kadar mesai saatine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. (Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin ve başka başvuru formu kullananların başvuruları kabul edilmeyecektir.)

İlanın Tam Metni