Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre 81 il için Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacak. Adayların uzun süredir beklediği ilan yayımlandı ve tüm detaylar belirlendi. Bu bağlamda Polis Akademisi Başkanlığı 2019 yılı 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Aday Başvuru, Seçme ve Değerlendirme Sınavı kılavuzu yayımladı.

Yayımlanmış olan kılavuza göre en az lise mezunu toplamda 8 bin kişi istihdam edilecek. İlgili kılavuza göre 81 il için kontenjan dağılımı belirtildi. Ayrıca adaylar ,için başvuru şartları ve başvuru bilgileri de açıklanarak, başvuru ekranı açıldı. Peki Kimler Başvuru Yapabilir? Başvurular ne Zaman Yapılacak? Seçme ve Değerlendirme neye göre yapılacak? gibi detayları sizlere paylaşıyoruz.

HANGİ İLDE KAÇ KİŞİ ALINACAK?

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIMI İL KADRO TAHSİS LİSTESİ 2019/1

İL

Sayı

İL

Sayı

Adana

260

Konya

290

Adıyaman

40

Kütahya

50

Afyonkarahisar

30

Malatya

100

Ağrı

25

Manisa

220

Amasya

20

Kahramanmaraş

140

Ankara

500

Mardin

20

Antalya

300

Muğla

190

Artvin

20

Muş

30

Aydın

150

Nevşehir

20

Balıkesir

175

Niğde

25

Bilecik

25

Ordu

75

Bingöl

25

Rize

60

Bitlis

25

Sakarya

200

Bolu

30

Samsun

90

Burdur

20

Siirt

25

Bursa

325

Sinop

35

Çanakkale

60

Sivas

40

Çankırı

25

Tekirdağ

125

Çorum

25

Tokat

25

Denizli

190

Trabzon

100

Diyarbakır

50

Tunceli

30

Edirne

30

Şanlıurfa

280

Elazığ

50

Uşak

25

Erzincan

20

Van

100

Erzurum

50

Yozgat

25

Eskişehir

140

Zonguldak

60

Gaziantep

220

Aksaray

30

Giresun

40

Bayburt

20

Gümüşhane

20

Karaman

20

Hakkâri

20

Kırıkkale

25

Hatay

190

Batman

20

Isparta

20

Şırnak

20

İçel (Mersin)

180

Bartın

20

İstanbul

1000

Ardahan

20

İzmir

300

Iğdır

25

Kars

30

Yalova

75

Kastamonu

20

Karabük

25

Kayseri

190

Kilis

50

Kırklareli

30

Osmaniye

50

Kırşehir

20

Düzce

30

Kocaeli

300

TOPLAM

8000

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

8 Bin bekçi alım ilanına başvuru yapacak adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak olup tüm nitelikleri yerine getiren erkek adaylar başvuru yapabilecek. Bu kapsamda adaylardan Genel Şartlar ve Özel şartlar aranacak. Özel olarak,Yaş Şartı, Eğitim şartı, Sağlık Şartı, İkametgah şartı gibi nitelikler aranacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre adaylardan genel olarak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Memuriyetlik için bir engeli bulunmamak, Affa uğramış bile olsa Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Toplumunda kötü şöhretli olarak bilinmiyor olmak, Silah Taşımasına veya Silahlı Görev yapmasına engel olacak durum olmamak, Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak, Başvuru Tarihi itibari ile Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak ve Terör örgütü veya bunun gibi illegal uzantılı eylemler ile ilgi ve alakası bulunmamak şartları aranır.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

8 Bin bekçi adayından özel olarak;

Eğitim şartı olarak, En az lise mezunu olmak kaydı ile, Ön lisans veya Lisans mezunu olmak veya dengi okul mezunu olmak.

Sağlık Şartı olarak, En az 167 cm boyundan kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak, Emniyet Teşkiları sağlık şartlarında belirtilen sağlık şartlarını taşımak şartları aranır.

İkametgah olarak, Alım yapılacak ve adayların başvuru yapacağı il için il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak ve bunu ikametgah belgesi ile belgelemek,

Yaş Olarak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak şartı aranır.

Ayrıca adayların başvuru yapabilmeleri için mutlaka Askerliğini yapmış olmaları zorunludur.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre adaylar başvurularına Bugün ( 06 Mart 2019 ) itibari ile başlayabilirler. Adaylar başvurularını son başvuru günü en geç 17:00 a kadar Polis Akademisi Başkanlığı resmi İnternet sitesi olan https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır. Başvurular adayların görev yapmak istedikleri il Kontenjanını başvuru ekranı üzerinden belirtmeleri gereklidir.

Başvurular sadece İnternet üzerinden alınacak olup bunun dışında yapılacak şahsen veya posta yolu ile başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER NEDİR?

Adaylar için başvuru evrakları olarak, Diploma, dört adet biyometrik fotoğraf, Kimlik numarasını gösterir belgenin aslı veya fotokopisi, Sınav Başvuru Dilekçesi, Kendisi ve evli ise eşinin Yönetmeliğin 5’inci maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları, Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği, Sınav ücretlerinin yatırıldığı ile ilgili banka dekontu, Askerlik terhis belgesi, Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi, Sağlık raporu belgeleri başvuru esnasında istenecektir.

8 BİN BEKÇİ ALIMI İÇİN ADAYLARIN GEÇECEĞİ İŞLEMLER:

8 Bin bekçi alımı bazı aşamalar sonucunda atamaları gerçekleşecek. Bu yönde öncelikle adaylar başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Sonrasında adaylar başvuru yapacak. Sonraki aşamalar ise, Başvuru ücretinin alınması, Şahsen başvuruların alınması, Sınav esasları, Ön Sağlık Kontrolü, yazılı Sınav, Fiziki Yeterlilik Sınavı, Sözlü Sınav, Sınav Sonuç listesinin belirtilmesi ve ilanı ve Sınavı kazananların atanması şeklinde yapılacak.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMA:

yayımlanmış olan 8 bin bekçi alımı için sizler Mobil uygulamamız üzerinden bilgilendirmiştik. Oluşacak Gelişmelerden veya herhangi bir şartın esnetilmesi durumunda bunu anında bildirim alabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Veya bizleri Sosyal Medya üzerinden takip ederek ilgili ilanları ve ilan hakkında gelişmeleri anında ana sayfanızdan görebilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim