Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanı için başvuru süreci başladı. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu kadrolu memur kapsamında 15 memur alımı gerçekleştirecek. Alımlar KPSs Puanı ile yapılacak olup kontenjan detayları ve başvuru bilgisi haberde.

Başvuru Süreci Başladı!

Yükseköğretim Kurulu az önce memur almı başvur ekranı açıldı. bu yönde adaylar başvurularını 23 ocak 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 3 Şubat 2023 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece elektronik ortamda doldurulacak Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu (son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf yapıştırmak suretiyle) ile birlikte aşağıda yer alan belgeleri 20.01.2023/03.02.2023 tarihleri arasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1600. Cadde No: 10 06800 Bilkent/Çankaya/ANKARA adresine şahsen, elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekmektedir.

Başvuru Belgeleri Nedir?

a) KPSS sonuç belgesinin aslı veya fotokopisi ya da bilgisayar çıktısı,

b) Yükseköğretim diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya belgenin verildiği Kurumca ya da Başkanlıkça onaylanmış örneği,

c) İki adet vesikalık fotoğraf,

ç) Adayın özgeçmişi.

Kontenjan Bilgisi nedir?

Yükseköğretim Kurulu memur alımları 15 kişilik kadro ile gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, Hukuk 4, Kamu Yönetimi 5, İşletme 2, İktisat 2, Maliye 2 olmak üzere memur alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan genel oalrak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca 2021 veya 2022 KPSS'den en az 85 puan almış olmak, Alım yapılacak alana göre ilgili bölümlerin 4 yıllık alanlarından mezun olmuş olmak, 35 yaşndan gün almamış olmak şartları aranacak.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim