YSK Zabıt Katibi alımı için ilana çıktı. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan ilan ile Yüksek Seçim Kurulu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Taşra teşkilatındaki eksikliği gidermek için 4/A Kadrolu memur alımı yapacak. İşin Olsa ekibi oalrak bu haberde sizlere alım yapılacak şehir listesini, Başvuru şartlarını ve diğer bilgileri paylaşacağız.

34 Farklı Şehir'de 48 Zabıt Katibi Alımı Yapılacak!

Yüksek Seçim Kurulu memur alımı 34 farklı şehirde gerçekleştirilecektir. Buna göre YSK Genel İdare Hizmetleri sınıfında olmak üzere alım yapılacak taşra teşkilatı şehir ve ilçe listesi şöyle;

Zabıt Katibi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

YSK adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Özel olarak ise, 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, En az lise mezunu olmak gereklidir.

Sadece Tek Başvuru Yapılabilecek!

Zabıt Katibi unvanı için başvuracak adaylar; ekli listede belirtilen sadece bir yer için başvuruda bulunabilecek ve tercih ettiği yer bazında yapılacak sıralamaya katılacak olup, birden fazla yer için başvuru yapıldığı takdirde her iki başvuru da geçersiz sayılacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Zabıt Katibi Başvuruları Ağustos sonu başlayacak. Buna göre 31 Ağustos 2022 tarihinde başvurular başlayacak olup en geç 9 Eylül 2022 tarihine kadar devam edecektir. Başvuruda bulunmak isteyen adayların öncelikle belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir.

Zabıt Katibi Maaşları Ne Kadar?

2022 yılı için güncellenen temmuz Zam oranına göre Zabıt Katibi olarak kamuda görev yapan Zabıt katipleri 11 Bin 400 TL Maaş almaktadırlar.

BAŞVURU SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim