Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Memur Alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi Gazetede 21 Kasım 2022 tarihli yayımlanmış olan Memur alımı ilanına göre Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ( YTB ) 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B fırkasına göre sözleşmeli olarak 5 farklı alanda olmak üzere 10 Memur Alımı gerçekleştirilecek. İlgili ilana göre 10 kişilik kadro için Alan Uzmanı alımı gerçekleştiirlecektir. 

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 5 pozisyon için sınav yapılarak azami 10 sözleşmeli alan uzmanı alınacaktır. Alımlar farklı eğitim seviyesinden gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

YTB yayımladığı memur alımı ilanına göre adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacaktır.

Yaş Şartı Nedir?

Başvruru yapacak adayların 45 yaşından büyük olmamaları gereklidir. Buna göre 01.01.1977 ve sonrası doğumlu olmak şarttır.

KPSS Şartı Aranmayacak!

İlgili ilan için herhangi bir KPSS şartı aranmayacaktır. Buna göre adayların Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan (YDS) en az (B) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen yabancı dil bilgisine sahip olması gerekmektediri

Eğitim Şartı Nedir?

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

YTB Memur alımı başvurusu ilanın yayım tarihi ile başlamış olup en geç 25 gün içerisinde yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece Elektronik ortamda başvuru yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 21.11.2022 Pazartesi saat 09.00’da başlayıp 16.12.2022 Cuma saat 18.00’de sona erecektir

Başvuru Adresi: Başkanlığın internet sitesinde duyurulacak olan başvuru linki aracılığıyla T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapacakları başvuru sistemi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim