Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi gazetede 28 Kasım 2022 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında olmak üzere KPSS ve YDS puanına göre memur alımı yapılacak. İlgili memur kontenjan bilgisi ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

31 Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesine farklı alanlarda olmak üzere 23 Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı ile 8 Denizcilik Uzman Yardımcısı kadrosuna personel alımı yapılacak. Bu kapsamda,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacaktır.

Ayrıca özel olarak adaylardan KPSS, Eğitim, Yaş şartları aranacaktır.

KPSS Şartı Nedir?

Bakanlık memur alımı için adaylardan ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmak gerekmektedir.

Eğitim Şartı Nedir?

En az dört yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerin veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının yukarıdaki tabloda belirtilen ilgili öğrenim dallarından mezun olmak,

Yabancı Dil Sınavı Şartı:

İlgili alım yapılacak kontenjanlar için yukarıda tabloda belirtilen dillerden Yabancı dil puanı almış olmak gereklidir. 

Yaş Şartı Nedir?

Sınavın yapılacağı 2023 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

Başvuru Süreci Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık memur alımı başvuruları ilanın yayım tarihi olan 28 Kasım 2022 tarihi ile başvuru süreci başlamış olup en geç bir ay içerisinde başvuru yapılmış olması gereklidir. Buna göre en geç 27 Aralık 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır. Başvurular sadece kariyer adresi üzerinden online ortamda gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim