Türk Akreditasyon Kurumu memur personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelmiş olan ilana göre Türk Akreditasyon Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda görevlendirilmek üzere Memur ve personel alımı yapılacağını bildirdi. İşin Olsa ekibi olarak ilan detaylarını ve kontenjan dağılımını sizlerle paylaşıyoruz.

Kontenjan Detayları Nedir?

Türk Akreditasyon Kurumunca (TÜRKAK) sözlü giriş sınavı ile 7 Akreditasyon Uzman Yardımcısı ve 1 İdari Personel pozisyonuna personel alınacaktır. buna göre;

1 İdari personel Bilgisayar Programcılığı,

7 Uzman Yardımcılığı ise ( 1 Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, 3  Makine Mühendisliği, 1 Kimya Mühendisliği, 2 Endüstri Mühendisliği )

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Kurum adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" şartları aranacak.

Başvuru Özel Şartları Nelerdir?

Adaylardan özel olarak KPSS ve Eğitim nitelikleri aranacak. Bu kapsamda;

KPSS Şartı Nedir?

2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den İdari Personel için Ön Lisans P93 ve uzman yardımcılığı için Lisans P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı:

Ön Lisans veya Lisans mezunu seviyesindeki kadrolar için adayların ilgili alanlarda İki yıllık vey dört yıllık bölümden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı:

Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

TÜRKAK memur alımı başvuruları için süreç başladı. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvurular Nisan ilk haftasına kdar yapılabilecek. 

Başvuru tarihleri: 15 Mart - 2 Nisan 2023

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/turk-akreditasyon-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

İLANIN TAM METNİ