Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı memur alımı için ilan yayımladı. Az Önce Resmi Gazetede 19 Kasım 2022 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda Memur alımı yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilan için başvurular Aralık ayı içerisinde alınacak. Alım yapılacak kadrolar ve başvuru şartları haberde yer alıyor.

Hangi Kadrolarda Memur Alımı Yapılacak?

  • 1 TÜBA Uzmanı,
  • 4 İdari Uzman,
  • 1 VHKİ,
  • 2 Mütercim,
  • 1 Şoför,
  • 2 Programcı,
  • 1 Teknisyen,

TÜBA Başkanlığı lüzum gördüğü hallerde işe aldığı personelin istihdam edileceği TÜBA ofisini (Ankara Başkanlık veya İstanbul ofisleri) değiştirebilir veya ofis bazlı görevlendirmeler yapabilir.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı ( TÜBA ) memur alımında adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Var Mı?

Söz konusu yayımlanmış olan ilan için Uzman alımında adaylardan KPSS şartı aranmayacak. Ancak İdari personel pozisyonunda olan adaylardan ise, 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp1, P2 veya P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Kadrosuna Göre Özel Nitelikler Nelerdir?

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

TÜBA memur alımı için adaylar başvurularına 1 Aralık 2022 tarihinde başlayacak olup en geç 13 Aralık 2022 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. başvurular sadece TÜBA’ya şahsen başvuracaklardır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim