Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu memur alımı gerçekleştirecek. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilan için TMSF bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı gerçekleştirecek. Başvuru süreci başlamış olan ilan için adaylardan 65 KPSS puan şartı aranacak. Peki nasıl başvuru yapılacak? Kimler başvuru yapabilecek?

47 Memur Alımı Yapılacak!

TMSF bünyesine 47 kişililk kadro ile 9 uncu dereceden; 7 Fon Denetçi Yardımcısı, 20 Fon Uzman Yardımcısı ve 20  Fon avukatı kadrosuna alım yapılacak.

Başvuru Süreci Başladı!

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilan için başvurular 15 Aralık 2022 tarihi ile başladı. Ay sonuna kadar devam edecek başvurular için adaylar Online başvuru yapacaklar. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

Başvuru Tarihleri: 15 - 30 Aralık 2022

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/tmsf-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Başvuru İçn İstenen Belgeler Nelerdir?

Yurt dışındaki veya yurt içindeki öğretim kurumlarından mezun olup bu ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların denklik gösterir belgelerini Kariyer Kapısına yapılan başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” aşaması altında bulunan “Denklik Belgesi” alanına ilgili dokümanı mutlaka yüklemeleri gerekmektedir.

Fon Avukatlığı için Avukatlık Ruhsatnamesinin onaylı örneği,

Adres, e-posta, telefon vb. iletişim bilgilerinin de yer aldığı özgeçmiş.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

TMSF memur alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylardan özel şartlar aranacak.

KPSS Şartı olarak Fon avukatı için Taban 65 Puan, Fon Uzman Yardımcısı için Taban 75 Puan ve Denetçi Yardımcısı için Taban puan 75 taban puan almış olmak gerekiyor. Her pozisyon için fakrlı KPSS Puan türleri aranacak.

657 Saylı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şaertları sağlıyor olmak,

Eğitim şartı ise, En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin  Siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme, bankacılık, bankacılık ve finans fakülteleri ve yüksekokulları ile mühendislik ve fen edebiyat fakültelerinin bilgisayar, yazılım, bilgisayar ve yazılım, endüstri, elektrik, elektronik, elektrik ve elektronik, elektronik ve haberleşme, mekatronik, bilgisayar sistemleri ve teknolojileri, bilgisayar sistemleri ve ağları, istatistik, matematik ve ekonometri bölümlerinden mezun olmuş olmak.

Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1987 ve daha sonra doğanlar sınava girebilecektir),

şartları aranacaktır.