Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı ( TMSF ) memur alımı için ilan yayımladı. Az Önce Resmi Gazetede yayımlanmış olan ilana göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı Merkez teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere İstanbul'da 9. dereceli kadrolarda 47 memur alımı gerçekleştirecek. Peki adaylardan aranan şartlar nelerdir?

47 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

  • 7 Fon Denetçi Yardımcısı,
  • 20 Fon Uzman Yardımcısı,
  • 20 Fon avukatı,

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

TMSF Memur alımı için adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca 35 yaşını doldurmamış olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gereklidir.

KPSS Şartı Nedir?

2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den en az 65 puan almış olmak gereklidir. Buna göre ( Fon avukatı için Taban 65 Puan, Fon Uzman Yardımcısı için Taban 75 Puan ve Denetçi Yardımcısı için Taban puan 75 ) olarak bildirildi.

Eğitim Şartı Nedir?

Üniversitelerin Siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme, bankacılık, bankacılık ve finans fakülteleri ve yüksekokulları ile mühendislik ve fen edebiyat fakültelerinin bilgisayar, yazılım, bilgisayar ve yazılım, endüstri, elektrik, elektronik, elektrik ve elektronik, elektronik ve haberleşme, mekatronik, bilgisayar sistemleri ve teknolojileri, bilgisayar sistemleri ve ağları, istatistik, matematik ve ekonometri bölümlerinden mezun olmuş olmak.

YDS Şartı Nedir?

Denetçi Yardımcısı ve Fon Uzman Yardımcısı alımı için adaylardan, ÖSYM tarafından 2021 ve 2022 yıllarında gerçekleştirilen; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarından veya Elektronik Yabancı Dil Sınavlarından (İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birinden) en az 50 (Elli) puan almış olmaları gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

TMSF Memur alımı için adaylar başvurularına 15 Aralık 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 30 Aralık 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Adaylar başvurularını sadece e-Devlet üzerinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim