Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ( TİHEK ) Memur alımı ilanı yayımladı. Az önce gelmiş olan ilan ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere KPSS Puanı ile İnsan Hakları ve Eşitlik Uzman Yardımcısı Alımı yapacağını bildirdi. Yapılacak Uzman Yardımcılığı sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşacak. Sınava başvuru için adaylardan hangi şartlar aranacak? Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Düzeltme İlanı Resmi Gazetede Yayımlandı!

TİHEK Memur alımı ilanı 13 Aralık 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Ancak 14 Aralık 2021 tarihi ile gelen ilan ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu memur alımı ilanında düzeltme yapıldı. Söz konusu ilana yaş şartı eklenmiştir. Resmi Gazete Duyurusu Şöyle:

DÜZELTME İLANI

Kurumumuzda görev yapmak üzere, giriş sınavı ile 16 adet “İnsan Hakları ve Eşitlik Uzman Yardımcısı” alınması ile ilgili ilanımız 13 Aralık 2021 tarihli ve 31688 sayılı Resmî Gazete’de aslına uygun olarak yayımlanmıştı. İlgili ilanımızda I- GİRİŞ SINAVINA KATILMA ŞARTLARI başlığı altında yer alan e) maddesi aşağıdaki şekilde düzeltilmiştir.

e) 01.01.2022 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 tarihinden sonra doğanlar)

İlan olunur.

İnsan Hakları ve Eşitlik Uzman Yardımcısı Kadro Bilgisi:

Öğrenim Dalı: Hukuk

Alınacak Uzman Yardımcısı Sayısı: 16

Sınava Çağrılacak Aday Sayısı: 320

KPSS Puan Türü: KPSSP4

Başvurular 2022 Yılı Devam Edecek!

TİHEK Memur alımı başvuruları Aralık sonunda başlayıp 2022 yılı Ocak ayına kadar devam edecek. Bu kapsamda 27 Aralık 2021 tarihinde başlayacak olan başvurular en geç 14 Ocak 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Başvurular İnternetten yapılacak olup sisteme KPSS ve YDS belgelerinin yüklenmesi gereklidir.

Başvurular e-Devlet üzerinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden başvuru yapacaktır.

Kimler Uzman Yardımcısı Olabilecek?

İnsan Hakları ve Eşitlik uzman yardımcısı olabilmek için genel ve özel şartlar aranacak. Bu yönde genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacaktır. Özel olarak ise KPSS, YDS, Eğitim şartları aranacak.

Aynı zamanda Memuriyet için aranan 35 yaş şartına uygun adaylar başvuru yapabilecek.

2020 ve 2021 Yılı KPSS Puanı Olanlar Başvuru Yapabilecek?

Başvuru için son iki yılda yapılan KPSS'den P4 puan türünden en az 70 Taban puan almış olmak.

Yabancı Dil Şartı:

Son 5 yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılmış olan İngilizce YDS'den en az 70 puan almış olmak.

Yaş Şartı Eklendi!

Adayların başvuru için Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmaları gereklidir.

Lisans Mezunu Memur Alımı Olacak?

Uzman Yardımcılığı için en az dört yıllık eğitim veren Hukuk bölümlerinden mezun veya buna denkliği olan ve YÖK onaylı Yurtdışı yükseköğrenim kurumlarından mezun olmuş olmak şartı aranacak.

BAŞVURU KILAVUZU