Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu memur alımı başvurusu başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 15 Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Uzman Yardımcısı almı yapılacak. Alımlar Kurum tarafından yapılacak Giriş sınavı ile gerçekleştirilecek.

İlgili Giriş Sınavı Yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan gerçekleştirilecektir.

Memur Alımı Başvurusu Başladı!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Memur alımı başvuru süreci başladı. Bugün ( 12 Aralık 2022 ) itibari ile yayımlanan memur alımı ilanına göre TİHEK Memur alımı başvuruları en geç 25 Aralık 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece İnternet ortamından olmak üzere Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden başvuru yapacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

TİHEK Memur alımına başvurular KPSS puanı ile yapılacak. Adayların belirtilen genel nitelikleri sağlıyor olmalarından sonra 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den P4 puan türünden en az 70 puan almış olması ile gerçekleştirilecektir. 

Ayrıca Yabancı dil şartı olarak ise, İngilizce dilinden en az 70 puan almış olmak şarttır.

300 Kişi Sınava Katılacak!

TİHEK Uzman Yardımcısı başvuruları KPSS Puanı ile yapıldığından adaylar KPSS Puanı ile değerlendirilmekte olup Kadro sayısının 20 katı aday değerlendirilecektir. Buna göre 15 kişilik memur kadrosu için Giriş sınavlarına 300 kişi katılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim