Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu memur alımı için ilana çıktı. Az Önce yayımlanan ilan ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ( TİHEK ) bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak üzere yapılacak Giriş sınavı ile Hukuk alanında olmak üzere İnsan Hakları ve Eşitlik Uzmanlığı Yönetmeliği hükümlerince yapılacak giriş sınavı ile memur alımı gerçekleştirilecektir.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

TİHEK Memur alımı için 15 kişilik kadro ile Hukuk alanından memur alınacak. Yapılacak sınava kadro sayısının 20 katı aday katılarak toplamda 300 kişilik sınav ile ilk etapta yazılı sınav gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

TİHEK Memur alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Lisans Mezunu Olmak!

En az 4 yıllık eğitim veren hukuk fakültelerin  öğrenim dalından ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak gereklidir.

Yaş şartı Var!

Başvuru için adayların Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak gereklidir.

2021 veya 2022 KPSS Puanı Şartı Var!

Alımlar Kamu personeli seçme sınavı puanına göre belirlenecektir. Bu kapsamda Lisans seviyesinde KPSSp4 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak gereklidir.

Yabancı Dil Sınavı Şartı Var!

Adayların İyi Derecede İngilizce biliyor olması gereklidir. Buna göre son 5 yıl içerisinde yapılan YDS den en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Başvurular ne Zaman Yapılacak?

TİHEK Memur alımında başvurular 12 Aralık 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 13 gün sürecektir. Bu kapsamda başvurular en geç 25 Aralık 2022 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece TİHEK kariyer kapısı üzerinden İnternet ortamında gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim