Bakanlıkların Memur Alımı başvuruları sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Memur Alımı ilanlarına göre Ticaret Bakanlığı ile Hazina ve Maliye Bakanlığı memur alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda yayımlanan ilanlar ile söz konusu bakanlıklar toplamda 575 kişilik kadro ile alım yapacak. Söz konusu ilanlar için Detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

İki Bakanlık 575 Memur Alımı Yapacak!

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 Memur Alımı Yapacak.
  • Ticaret Bakanlığı 175 Memur Alımı yapacak.

Bakanlıkların Başvuruları Sona Eriyor!

Bakanlıklar ilgili ilanları geçtiğimiz günlerde duyurmuş olup artık başvuruları sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar en geç Bugün başvuurlarını tamamlamış olmaları gereklidir. Her iki bakanlık için de başvurular 2 Kasım 2022 tarihinde sona erecektir.

Başvuru Genel Şartları Nedir?

Söz konusu iki bakanlık bünyesine memur alımı için genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak gibi şartlar aranacaktır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 Memur Alımı İlanı:

Bakanlık başvuruları sadece ÖSYM aracılığı ile yapılmaktadır.  Buna göre Bakanlıık bünyesind 2022 yılı kapsamında Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Başvuru için adayların 2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS'den puan almış olmaları gerekmektedir.

İlanın Detayları İçin Buraya Tıklayınız.

Ticaret Bakanlığı 175 Memur Alımı İlanı:

Ticaret bakanlığı farklı alanlarda olmak üzere toplamda 175 Ticaret Denetmen yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Alımlar Bakanlığı Taşra Teşkilatına gerçekleştirilecek olup başvuru için 35 yaşını tamamlamamış olmak, KPSS'den en az 70 puan almış olmak gibi şartlar aranacaktır.

İlanın etayları Burada