Ticaret Bakanlığı memur alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanı ile Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2500 kişilik kadro ile 3 farklı alanda memur alacak. Başvuruların sona ermesi ile birlikte sonuçlar merak edilmeye başladı.

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere İlgili alım ilanı için detayları aktaracağız. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar bu haber sayesinde başvuru yapabilecek. Ayrıca sizlere başvuru değerlendirmeleri hakkında detayları aktaracaız.

2500 Memur Alımı Başvuru Kontenjanları Nelerdir?

Bakanlık bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 2500 kişilik kadro ile Memur Alımı yapılacağını aktardı. Alımlar 3 farklı kadroda gerçekleştirilecek olup buna göre,

  • 200 Sözleşmeli Muayene Memuru,
  • 1300 Sözleşmeli Gümrük Muhafaza Memuru,
  • 1000 Sözleşmeli Büro Personeli,

olmak üzere toplamda 2500 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

Başvurular Sona Eriyor!

Ticaret Bakanlığı ilgili kadrolarda Memur Personel alımı başvuruları 21 Kasım 2022 tarihinde başlamıştı ve en geç 30 kasım 2022 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece Bakanlık kariyer adresi üzerinden yapılacaktır.

Başvuru şartları ve İlan detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz

Kontenjana Göre Başvuru Değerlendirmesi Nasıl yapılacak?

Ticaret Bakanlığı memur alımı değerlendirmeleri KPSS puanı ile yapılacak. Başvuru için adaylardan Ön Lisans ve Lisans seviyesinde olmak üzere EN az 70 puan almış olmak şartı aranıyordu. Bu kapsamda Değerlendirmeler KPSS Puanı ile yapılacak. KPSS Puan sıralamasına göre,

Muayene Memuru İçin, 600 Aday Sözlü sınava katılarak ataması yapılacak.

Gümrük Muhafaza memuru alımı için ise, KPSS puan sırasına göre 5200 Aday Uygulamalı ( Fiziki Yeterlilik ) sınavı ile ataması yapılcaktır. 

Büro Personeli Alımı İçin İse, kadro sayısı kadar aday KPSS puan sırası ile seçilerek herhangi bir mülakat yapılmaksızın ataması yapılacaktır.

GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURU FİZİKİ YETERLİLİK PARKUR DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/ticaret-bakanligi-1300-gumruk-muhafaza-memuru-fy-parkur-kadin-erkek-h41552.html

Görev Yerleri Nasıl Belirlenecektir?

Yerleştirmesi yapılan ve sözlü sınavda başarılı olup atanmaya hak kazanan adayların görev yerleri Bakanlığımız Merkez Birimleri ve Taşra Teşkilatının bulunduğu iller arasından elektronik kura çekim işlemi ile belirlenecektir.

Yerleştirmesi yapılan ve sözlü sınavı kazanan adaylardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınav ve yerleştirmeleri geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacak; atamaları yapılmış ise iptal edilecek, bu kişiler bundan sonra açılacak olan sınavlara katılamayacak ve haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu şekilde Bakanlığı yanıltanlar kamu görevlisi ise, ayrıca durumları çalıştıkları kurumlara da bildirilecektir.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ticaret Bakanlığı memur alımı başvurusu 30 Haziran 2022 tarihinde sona ermekte olup başvuru sonuçları önümüzdeki günlerde bekleniyor. Geçmiş dönemlerdeki alımları göz önüne alacak olursak başvuru sonuçlarının en geç 15 Aralık 2022 tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim