Tarım ve Orman Bakanlığı yeni ilan yayımladı. En az Lise mezunu adaylar içerisinden memur alımı gerçekleştirilecek olup Konu hakkında Bakanlık detayları paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı farklı müdürlüklerinde olmak üzere sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. 4/B kapsamında gerçekleştirilecek alımlar için adaylardan en az lise mezunu olmak, yaş şartını sağlıyor olmak şarttır.

Alım Yapılacak Memur Kadro Dağılımı Nedir?

  • Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 1 Gemi Adamı,
  • İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 1 Gemi Adamı,
  • Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü 1 Gemi Adamı,
  • Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü 1 Deniz Trafik Kılavuzu,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Bakanlık adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesndeki şartlar aranacak. Bu kapsamda, " Türkiye Cmhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sounuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacaktır.

Kadrosuna Göre Özel Şartlar Nedir?

Gemi Adamı kadrosu için ortak olarak En az lise mezunu olmak, Telsiz cihazlarını kullanma yeterlilik belgesine sahip olmak, Sınav tarihi itibarıyla 45 yaşını doldurmamış olmak, En az T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sınırlı Kaptan belgesine sahip olmak,, Tüm belgelerinin güncel olması gereklidir.

Sadece İzmir Tarım Bakanlığına alımlarda Tercihen Profesyonel Dalgıç Belgesi (Bu belge başvuru için zorunlu olmayıp, eşit puan durumunda Profesyonel Dalgıç Belgesi olan tercih edilecektir.)

Deniz Trafik Kılavuzu Alımı İçin İse,

1. Denizcilikle ilgili lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin Güverte, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği Bölümlerinin birinden mezun olmak,

2. En az “Sınırlı Kaptan” ehliyetine sahip olmak,

3. Denizde çalışmak için gerekli güncel tüm belgelere (STCW ve Sağlık Yoklaması) sahip olmak,

4. Gemilerde en az bir yıl deniz tecrübesine sahip olmak (SGK dökümü ile belgelendirilecek),

5. Tercihen, deniz işletmeciliği ile ilgili firmalarda en az bir yıl çalışmış olmak (SGK dökümü ile belgelendirilecek).

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı için adaylar başvurularına başladılar. 15 gün içerisinde başvuruların yapılmış olmlası gerekmektedir. Başvurular kariyer adresi üzerinden yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 4 - 20 Temmuz 2022

Başvuru Ekranı: https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

BAŞVURU KILAVUZU