Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ) memur alımı için ilan yayımladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Sermaye Piyasası Kurulu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda istihdam edilmek üzere 57 Memur alımı yapılacağını ilan etmişti. Bu yönde adayların beklediği başvuru süreci az önce başladı. Peki kimler başvuruda bulunabilecek? Nasıl başvuru yapılacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

57 Memur Alımı Kontenjanları Nedir?

Sermaye Piyasası Kurulu bünyesindeki eksikliği gidermek için farklı kadrolarda Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar,

  • 15 Hizmetli,
  • 6 Şoför,
  • 5 Teknisyen, 
  • 2 Aşçı,
  • 10 Koruma ve Güvenlik Memuru,
  • 1 Tekniker,
  • 18 Memur,

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Sermaye Piyasası Kurulu memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca özel olarak, KPSS, Yaş ve alanına göre nitelikler aranacak. Bu kapsamda;

2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Aşçı ve Hizmetli alımı için 30 ve Diğer kontenjanlar için 35 yaşını doldurmamış olmak gibi şartlar aranacaktır.

Başvuru Ekranı Açıldı!

Sermaye Piyasası Kurulu 57 memur alımı için başvurular başladı. Geçen hafta yayımlanmış olan ilan için başvurular 23 Ocak 2023 tarihi ile başladı. En geç 6 Şubat 2023 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece aşağıdaki adresi üzerinden yapılacak.

Başvuru Adımları nedir?

BAŞVURU EKRANI: https://www.turkiye.gov.tr/sermaye-piyasasi-kurulu-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

1. ADIM: Öncelikle yukarıdaki bağlantıya tıklayarak e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıyoruz.

2. ADIM: Açılan ekranda " Yeni Başvuru " seçeneğine tıklayarak açılan ekranı " SERMAYE PİYASASI KURULU - PERSONEL GİRİŞ SINAVI " ilanına " Başvur" diyoruz. İlerleyen adımlarda da  başvurularımıza devam ediyoruz.

Mülakat Yapılacak Mı?

Söz konusu alımlar Mülakat ile yapılacak. KPSS puanı ile yapılacak başvurularda değerlendirme sürecinden sonra adayların Yazılı ve sonrasına sözlü sınava katılacaklardır. Sadece Şoför kadrosu için Uygulamalı sınav gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU GELİŞMELERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim