Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı yapacak. geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Devlet Memuru alımı yapacağını bildirmişti. Alımlar farklı şehirlerde 11 farklı meslekten yapılacak. Ayrıca En az ön lisans mezunu memur alımı yapılacak olup kontenjan dağılımı ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Başvuru Ekranı Açıldı!

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı ilanı 9 Aralık 2022 tarihinde yayımlanmıştı. Başvuru süreci ilse Bugün başladı. Adaylar başvurularını 10 gün içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Sadece Elektronik ortamda alınacak başvurular geçerli sayılacak olup Başvuru ekranı ve sürecine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Başvuru Tarihleri: 14 - 23 Aralık 2022

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu

11Meslekte Hangi Kadrolarda Memur Alımı Yapılacak?

- 1 Mütercim (Terüman-İngilizce),

- 1 İletişim Uzmanı,

- 2 Bilgisayar Mühendisi,

- 1 Su Ürünleri Mühendisi,

- 1 Radyo ve Televizyon Uzmanı,

- 2 Mali İşler Uzmanı,

- 1 Avukat,

- 1 Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı,

- 1 Tedarik Uzmanı,

- 1 Psikolog,

- 1 İnşaat Teknikeri,

Başvuru Şartları Nelerdir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımında genel oalrak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise Eğitim ve KPSS Şartları aranacaktır.

KPSS Şartı Nedir?

Alımlar KPSS puanına göre yapılacağından adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gerekmektedir.

Yaş Şartı Var Mı?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Devlet Memuru alımında adayların 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

Mesleğe Göre Başvuru Şartları Nelerdir?

Mütercim (Terüman-İngilizce) Alımı Şartları: Fakültelerin İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) veya Çeviribilim (İngilizce) bölümlerinin birinden mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (B) seviyesinde İngilizce sınav notu bulunmak veya uluslararası geçerli sınav notu olup ÖSYM tarafından YDS eşdeğerliği 80 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak.

İletişim Uzmanı Alımı Şartları: Fakültelerin Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Medya ve İletişim veya Yeni Medya ve İletişim bölümü mezunu olmak.

Bilgisayar Mühendisi Alımı Şartları: Fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

Su Ürünleri Mühendisi Alımı Şartları: Fakültelerin Su Ürünleri Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

Radyo ve Televizyon Uzmanı Alımı Şartları: Fakültelerin Radyo ve Televizyon, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü mezunu olmak.

Mali İşler Uzmanı Alımı Şartları: Fakültelerin Maliye bölümü mezunu olmak

Avukat Alımı Şartları: Fakültelerin Hukuk bölümü mezunu olmak ve avukatlık ruhsatına sahip olmak.

Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı Alımı Şartları: Fakültelerin herhangi bir Lisans programından mezun olmak ve buna ilave olarak “Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme” alanında yüksek lisans yapmış olmak.

Tedarik Uzmanı Alımı Şartları: Fakültelerin Lojistik Yönetimi veya Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunu olmak.

Psikolog Alımı Şartları: Fakültelerin Psikoloji bölümü mezunu olmak.

İnşaat Teknikeri Alımı Şartları: Önlisans Programlarının İnşaat Teknikerliği ya da İnşaat Teknolojisi bölümlerinin birinden mezun olmak.

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim