Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Resmi Gazetde 21 kasım 2022 tarihi ile yayımladığı memur alımı ilanına göre Merkez ve Taşra teşkilatındaki personel eksikliğini karşılamak ğzwere 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında 4/B sözleşmeli olaak istihdam edilecektir. Bu kapsamda alımlara ilişkin toplamda 2 personel allımı yapılacak olup şartları haberde.

Kontenjan Blgisi Nedir?

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 2 kişilik boş kadro ile,

  • 1 Programcı,
  • 1 Gemiadamı,

alımı gerçekleştirilecektir.  Bu kapsamda Gemiadamı alımı için alımlar Lise mezunu adaylardan gerçekleştirilecektir. kontenjan bilgisi ise,

Başvuru Şartları Nedir?

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü personel alımında adayların öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanıunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, " 18 yaşını tamamlamış olmak gereklidir.

KPSS Şartı Nedir?

Yukarıda sizlerle paylaştığınız tabloda da göreceğiniz gibi Gemiadamı kadrosu için KPSS Şartı Aranmıyor. Programcı alımı için ise 2021 veya2022 yılın da yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almş olmak gereklidir. 

Başvurular Ne Zaman ?

İlana başvurular 21 Kasım 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 2 Aralık 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden yapılacaktır.