ÖSYM memur alımı ilanı yayımlandı. Az önce 3 Mayıs 2023 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 üncü maddesi fırkasına göre istihdam edilmek üzere sözleşmeli memur alımı yapılacağını bildirdi. Söz konusu ilan ile KPSS B Grubu puanı ile sözlü sınav sonucuna göre 15 Memur almı yapılacak.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

ÖSYM bünyesine 15 kişilik kadro ile Sınav Hizmetleri Uzmanı alımı yapacak. Alımlar farklı alanlarda olmak üzere Lisans seviyesinde memur statüsünde alım yaplacaktır.  Bu kapsamda,

Başvuru Şartları Ne Olacak?

ÖSYM Memur alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartların sağlanıyor olması gerekmektedir. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

KPSS 60 Puan şartı var!

Adayların başvuru yapabilmeleri için öncelikle KPSS den en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan şartı aranacaktır.

Eğitim Şartı Nedir?

Yurt içinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin aşağıdaki tabloda belirtilen bölümlerinden birini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM memur alımı başvuruları için süreç ilanın yayım tarihi itibari ile başlayacaktır. Bu kapsamda başvurular sadece kariyer adresi üzerinden yapıalcak.

Başvuru Tarihleri: 3 - 17 Mayıs 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ