Orman Genel Müdürlüğü memur alımı için geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı 73 Şehirde olmak üzere Orman Muhafaza Memuru alımı yapacağını bildirmişti. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilana göre alımlar 657 Saylı Devlet memurları kanunun 4/B fıkrasına göre sözleşmeli olarak yapılmaktadır. Adaylara sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak. Başvuru sonuç ve değerlendirme süreci hakkında detaylar haberde.

1128 Memur Alımı Yapılacak!

Orman Genel Müdürlüğü 73 farklı şehirde Taşra Teşkilatında görevlendirmek üzere 1128 Orman Muhafaza Memuru alımı gerçekleştiriyor.

Başvuru Tarihleri Uzatıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü bünyesine alacağı Orman Genel Müdürlüğü 1128 Orman Muhafaza Memuru alımı için başvuru süreci uzatılmıştı. Ülkemizde meydana gelen deprem sebebi ile başvuru süreci uzatılmıştı.

Başvurular Sona Eriyor!

OGM 1128 memur alımı başvuruları sona ermektedir. Başvuruların geçtiğimiz günlerde yayımlanmasından sonra henüz başvuru yapmamış olan adaylar için başvurular sona ermektedir. Adaylar başvurularını en geç 19 Şubat 2023 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece belirtilen nitelikleri sağlayan adaylardan online ortamda alınacak. Başvuru yapmamış olan ve yapacak adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/ogm-1128-orman-muhafaza-memuru-alimi-ilani-2023-maaslari-h43479.html

BAŞVURU YAPMIŞ OLAN KADIN ERKEK ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU. SENDE BURAYA TIKLA KATIL!

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Orman Genel Müdürlüğü Muhafaza memuru alımı için KPSS Puanı kullanılmaktadır. Bu kapsamda kontenjan sayısının 4 katı aday ele alınarak yapılacak değerlendirmeye göre adaylar belirlenecek.

KPSS şartı olarak adaylardan 2022 yılında yapılan KPSS'den P93 puan türünden en az 65 puan almış olmak şartı aranıyor. Bu kapsamda değerlendirmelerde KPSS Puanına göre kadro sayısının 4 katı aday tarafından yapılacaktır. Buna göre kadro sayısı 1128 olmakla beraber 4 katı 4512 kişi yapacaktır. Söz konusu 4512 aday sözlü ve uygulamalı sınava girecek.

Sınav Detayları Nedir?

Sözlü ve uygulamalı sınava katılmaya hak kazanan adayların sınavları Adana, Antalya, Mersin, Muğla ve İzmir illerinde kurulması planlanan Sınav Merkezlerinin bir veya birkaçında yapılacak olup adayların isimleri, sınava katılacakları yer, tarih ve saati Genel Müdürlüğümüz internet adresinde (www.ogm.gov.tr) duyurulacaktır. Sözlü ve uygulamalı sınavların ilk başlangıç tarihi 20/03/2023 olarak öngörülmektedir.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

OGM  Muhafaza Memuru alımı için başvurular 19 Şubat 2023 tarihi ile sona erecek olup en geç sonuçların 20 Mart 2023 tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

SONUÇLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR!

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

KPSS Taban Puanlar Kaça Düşecek?

Bildiğiniz gibi KPSS taban puan başvuruları 65 Puan ile yapılmaktadır. Bu yönde atamalarda da yapılacak incelemeye göre puanların en düşük 67 puana düşmesi bekleniyor. Kesin puanlar sonuçlar açıklandıktan sonra belli olacaktır.