Merkezi Finans ve İhale Birimi memur alımı için ilana çıktı.

Kariyer Kapısı üzerinde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Merkezi Finans ve İhale Birimi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Giriş ve Seçme Sınavı ile Uzman Personel alımı yapılacağı açıklandı. Giriş sınavı ağustos ayında uygulanacak olup sınava giriş şartları ve detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Merkezi Finans ve İhale Birimi memur alımı yapacak. 6 Kişilik boş kadro ile yapılacak memur alımına ilişkin Uzman Personel Giriş ve Seçme sınavı uygulanacaktır. Bu kapsamda mezuniyete göre farklı alanlarda uzman personel alımı kontenjan bilgisi haberimizin devamında.

Uzman Personel Mezuniyet Şartı ve Detayları:

3 Kişilik memur kadrosu için:

Çevre Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Biyomühendislik, Makine Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Biyoloji, Kimya, Matematik, İstatistik bölümlerinin birinden mezun olmak.

1 Kişilik Memur kadrosu için:

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ile İİBF-İşletme-İktisat Fakültelerinin İnsan Kaynakları Yönetimi bölümlerinin birinden mezun olmak.

2 Kişilik Memur kadrosu için:

Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik, İstatistik bölümlerinin birinden mezun olmak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Diğer Şartlar Nelerdir?

Söz konusu Merkezi Finans ve İhale Birimi memur alımı ilanı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adayların,

  • 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P3, P12, P39 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan almış olmak,
  • ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden en az 80 puan almış olmak,
  • En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin yukarıdaki kontenjan bilgisine göre mezun olmuş olmak,
  • Sınav tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (askerliğini yapmış olanlar için bu sınıra askerlikte geçen süre eklenir),

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Başvuru süreci 29 Haziran 2022 tarihi ile başlamış olup en geç bir ay içerisinde tamamlanması gerekmektedir. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 29 Temmuz 2022 tarihine kadar gerçekleştirecekler. Başvurular sadece Kariyer kapısı üzerinden Online olarak yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim