Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazetede 4 Temmuz 2022 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 400 Uzman Yardımcısı alımı yapacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin Genel İdare Hizmetleri sınıfının 6 -9 uncu kadrolarında çalıştırılmak üzere özel yarışma sınavı yapılacaktır. Söz konusu sınav ile 400 memur alımı gerçekleştirilecektir. Söz konusu sınava katılacak adayların bazı şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. Başvuru şartları ise şöyledir:

400 Uzman Yardımcısı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Genel başvuru şartları olarak adaylardan 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları;

Eğitim Şartı Nedir?

En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin Hukuk, Siyasi Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği bulunan yetkili makamlarca kabul edilen yurtdışı veya yurtiçi öğretim kurumlarından mezun olmuş olmak.

Yaş Şartı Nedir?

Uzman Yardımcısı alımı sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak ( 1 Ocak 1987 tarihinde ve bu tarihten sonra ).

KPSS Şartı Nelerdir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığı tarafından yapılmış olan 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den P48 puan türünden en az 75 puan almış olmak gereklidir.

Sınav Ücretine Dikkat!

Hazine ve Maliye Baanlığı 400 Uzman Yardımcısı alımı için belirtilen ücreti ödemeleri gerekmektedir. Başvuru yapabilmek için adayların Sınav ücretini ÖSYM'nin İnternet sayfasında veya Mobil uygulamalarında yer alan ÖDEMELER alanında Kredi kartı / banka kartı ile ÖSYM adına ödeme yapılması gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Uzman Yardımcısı Ön Başvuruları 27 Ekim - 2 Kasım 2022 tarihleri arasında alınacak. Başvurular elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURULARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA