Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ( YTB ) memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi gazetede 14 Kasım 2023 tarihli duyuruya göre YTB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda olmak Üzere memur alımı yapılacağını aktardı. Alımlar Yazılı ve sözlü Sınavı ile gerçekleştirilecek olup 10 Alan Uzmanı alınacaktır.

Memur Alımı Başvurusu Başladı!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı memur alımı için başvurular Bugün başladı. İlanın 14 Kasım 2023 tarihi ile yayımlanmasından sonra başvurular başladı. Buna göre adaylar başvurularını en geç 18 Aralık 2023 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

Başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvurularını Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım) ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden çevrim içi yapılacaktır.

Başvuru için Aranan Şartlar Nelerdir?

Kültür Bakanlığı YTB Memur alımları 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında gerçekleştirilecek. 48. Maddesindek nitelikler doğrultusundaki şartlar aranacaktır. Ayrıca özel olarak ise, Eğitim, Yaş ve YDS şartları aranacak.

Genel Şartlar Nedir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak

KPSS Şartı Yok! Yabancı Dil Sınavı ( YDS ) Şartı:

YTB Memur alımında herhangi bir KPSS şartı aranmayacak. KPSS siz Memur alımı için yabancı dil sınavı şartı aranacak olup detaylar şöyle;

Adayların Yabancı dil sınavı kapsamında en az (B) düzeyinde puan almak ya da buna denk kabul edilen yabancı dil bilgisine sahip olmak gereklidir.

Yaş Şartı:

Giriş sınavının yapılacağı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla yaş şartını sağlıyor olmak. Yani 01.01.1979 ve sonrası doğumlu olmak

Eğitim Şartı: 

Ena z Dört yıllık eğitim veren fakültelerin Yukarıdaki tabloda belirtilen bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

İLANIN TAM METNİ BURADA