Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı için ilana çıktı. Resmi gazetede yayımlanan ilan ile Bakanlığa bağlı olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı memur alımı yapacak. Alımlar 11 farklı pozisyon için Uzman Memur kadrosunda gerçekleştirilecektir. Alımlar YTB başkanlığına isthdam edilmek üzere 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesine göre gerçekleştirilecektir. 

11 Alanda Kontenjan Dağılımı Nedir?

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı memur alımı için Pozisyon Grupları ve Aranan Özel Nitelikler şöyledir;

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Belli Oldu!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı memur alımı için genel olarak adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 8. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre ilgili maddenin 1, 4, 5, 6 ve 7 numaralı alt bendindeki şartların sağlanıyor olmak gereklidir. Buna göre

" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Yurtiçi veya Yurt dışı eğitim veren Üniversitelerin en az 4 yıllık bölümlerinden mezun olmuş olmak,

01.01.1977 ve sonrası doğumlu olmak,

Yukarıdaki tabloda belirtilen Yabancı Dil sınavı şartlarını sağlıyor olmak,

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı memur alımı için başvurular ilanın yayım tarihi olan 25 Temmuz 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 1 ay içerisinde başvuruarın yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece İnternet üzerinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 25 Temmuz 2022 - 26 Ağustos 2022

Başvuru Adresi: Başkanlığın internet sitesinde duyurulacak olan başvuru linki aracılığıyla T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapacakları başvuru sistemi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

İLANIN TAM METNİ