Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. 30 Mart 2023 tarihi le yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Bakanlık - Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığında istihdam edilmek üzere 40 kişilik kadro ile Uzman Memur alımı yapılacak. Alımlar 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B kapsamında memur alımı yapılacak.

Buna göre alım yapılacak kontenjan ise "  Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Uzmanı" alımı yapılacaktır.

KPSS Şartı Olmadan Memur Alımı Yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Memur alımları için herhangi bir KPSS Şartı aranmayacak. Alımlar Eğitim seviyesine göre gerçekleştirilecek olup KPSS siz Memur Alımı yapılacatır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Başvurularda adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şatlar aranacak. Ayrıca Özel olarak ise eğitim şartı aranacak.

Genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Özel Şartlar Nedir?

  • Yükseköğretim kurumlarının 4 (dört) yıllık lisans düzeyinde eğitim veren Hukuk Fakültesi, fakültelerin Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat, Aktüerya Bilimleri, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Halk Bilimi, Halkbilimi, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Sosyoloji, Antropoloji, Psikoloji, Felsefe, Müzik, Müzikoloji, Müzik Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, RadyoTelevizyon ve Sinema, Bilgi ve Belge Yönetimi, Tarih Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak
  • Son başvuru tarihi itibarıyla 46 yaşından gün almamış olmak (01.01.1978 ve sonrası doğumlu olmak).

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Söz konusu ilana başvurular sadece şahsen yapılacaktır. Bu kapsamda başvurular 15 gün içerisinde yapılması gereklidir.

Başvuru Tarihleri: 31 Mart - 14 Nisan 2023

Başvuru Adresi: Personel Genel Müdürlüğü Çiğdem Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:50 100. Yıl Çankaya / ANKARA

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim