Kültür ve Turizm Bakanlığı memru alımı için ilana çıktı. Az Önce Resmi gazetede yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bünyesine 23 kişilik kadro ile Sözlemeli Personel pozisyonunda Uzman Memur ve Sanatkar Memuru alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda kontenjand ağılımı ve başvuru şartlarını sizlere aktarıyoruz.

23 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Devlet Tiyatrolarına memur alımı için,

  • 15 Sanatkar Memuru kadrosunda Stajyer Sanatçı,
  • 8 Uzman Memur kadrosunda, 1 Sahne  Amiri, 1 Kondüvit, 1 Suflör, 2 Sahne  Işıkçısı, 1 Sahne  Terzisi, 2 Sahne  Makinisti alınacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Bakanlık Devlet Tiyatrolarına memur alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adyalar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları;

Başvuru için adayların en az lise mezunu olmaları gereklidir. Bu kapsamda eğitim şartları,

Stajyer Sanatçı : Lisans seviyesinde Oyunculuk mezunu olmak.

Sahne  Amiri: Lisans sahne sanatları mezunu ve Tiyatro Sanatı ile ilgili konularda genel kültüre sahip olmak.

Kondüvit: Ön lisans seviyesinde Sahne Işık ve Ses Teknolojileri bölümünden veya sahne ışık ve ses ekipmanları hakkında teknik bilgiye sahip mesleki ve teknik liselerin Görüntü ve Ses Sistemleri bölümü mezunu olmak.

Suflör: En az lise mezunu ve MEB onaylı diksiyon, oyunculuk, seslendirme ve benzeri sertifikalardan en az birisine sahip olmak.

Sahne  Işıkçısı: Lise veya Ön Lisans seviyesinde Elektrik Bölümü mezunu olmak.

Sahne  Terzisi: Mesleki ve teknik liselerin veya meslek yüksekokullarının Giyim Üretim Teknolojisi, Tekstil, Hazır Giyim, Konfeksiyon Bölümlerinin herhangi birinden mezun olmak veya ilkokul mezunu olanlardan terzilik mesleğine yatkın olmak.

Sahne  Makinist: Mesleki ve teknik liselerin Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanının Ahşap Doğrama Teknolojisi, İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi veya Mobilya Süsleme Sanatları dallarından herhangi birinden mezun olmak veya meslek yüksekokullarının Mobilya ve Dekorasyon Bölümünden mezun olmak veya ilkokul mezunu olanlardan marangozluk mesleğine yatkın (bu iş alanında en az 5 yıl çalışan veya işveren konumunda) olmak,

Şatları aranacaktır. 

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık Devlet Tiyatrolarına memur alımı için adaylar başvurularını ilanın yayım tarihi ile başlayıp en geç 15 gün içerisinde tamamlamaları gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: 28 Kasım - 12 Aralık 2022

Başvuru Adresi: e Devlet Tiyatroları Genel MüdürlüğüKariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden

İLANIN TAM METNİ