Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı yapacak. Bünyesindeki eksikliği kaşılamak üzere geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine 52 Farklı şehir listesinde 110 Kütüphaneci alımı gerçekleştirecek. Alımlar KPSS Puanı ile yapılmakta olup Başvuru sonuçları merak edilmektedir. Sözlü sınav konuları ne olacak? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? Detayları sizlerle İşin Olsa tarafından paylaşıyoruz.

110 Memur Alımı Yapıcak!

Bakanlık 52 Şehirde bulunan Kütüphanelerde görevlendirmek üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda istihdam edilmek üzere yapılacak sözlü sınav sonucuna göre 110 Kütüphaneci alımı gerçekleştirilecek. 52 Şehir listesi ve başvuru şartlarına aşağıdaki bağlantında ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/kultur-ve-turizm-bakanligi-110-kutuphaneci-memur-alimi-2022-h43163.html

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı?

Kültür Bakanlığı Memur alımı başvuruları Lisans seviyesinde olmak üzere KPSSP3 puan türü ile yapıldı. Bu kapsamda değerlendirmelerde başvuruların en yüksek KPSS puanı ele alınarak yapılacak değerlendirmesi ile En düşük KPSS puanına kadar değerlendirme yapılacaktır. Bu kapsamda, Alınacak sözleşmeli personel pozisyon unvanı sayısının tercih edilen illere göre ayrı ayrı yarısını geçmemek kaydıyla başarılı adaylar arasından başarı puanı sırasına göre yedek liste belirlenecektir.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Bakanlık memur alımı başvuru sonuçları sadece İnternet'ten açıklanacak. Başvuruların 19 Aralık 2022 tarihi ile sona ermesinden sonra başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçlar Bakanlık resmi internet adresi üzerinden 25 Ocak 2023 tarihinde açıklanmıştır.

Bakanlıktan gelen duyuru:

Başvuruları elektronik ortamda 05.12.2022- 19.12.2022 tarihleri arasında alınan 110 sözleşmeli Kütüphaneci alımı başvuru sonuçlarına adaylar https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden ulaşabilirler.

Kariyer Kapısında başvuru durumunu,

“Durumu: Başvuru Onaylandı”

“Değerleme Aşaması: Sözlü” olarak gören adaylar sözlü sınava girmeye hak kazanmıştır.

Kariyer Kapısındaki durumuna itiraz etmek isteyen adaylar, 01.02.2023 tarihi mesai bitimine kadar yazılı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Çiğdem Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:50 Yüzüncüyıl Çankaya/ ANKARA adresine başvurabilirler.

Sözlü sınav yeri ve tarihi daha sonra bildirilecektir.

Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

İlgililere duyurulur.

GELİŞMELERDE HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Kütüphaneci Sözlü Sınav Konuları Nelerdir?

a) Pozisyon unvanına ilişkin mesleki bilgi düzeyi, (50 puan)

b) Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği, (10 puan)

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, (10 puan)

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 puan)

d) Genel yetenek ve genel kültürü, (10 puan)

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10 puan)