Cumhurbaşkanlığı memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Cumhurbaşkanlığına bağlı olan İletişim Başkanlığ bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 30 kişilik boş kadro ile Memur alımı yapılacak. Söz konusu ilana göre alımlar Herhangi bir KPSS Şartı olmaksızın gerçekleştirilecek. Başvuru süreci Bugün başlamış olan başvurular için detayları sizlerle paylaşacağız.

Başvuru Süreci Başladı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı memur alımı için süreç 19 Aralık 2022 tarihi ile başladı. 2023 yılına kadar devam edecek başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Sadece başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvuru yapabilecekler. 

Başvuru Tarihleri: 19 Aralık 2022 - 02 Ocak 2023

30 Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığ memur alımları 30 Kişilik boş kadro ile İletişim Uzman Yardımcısı kadrosunda yapılacak Buna göre, Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8. ve 9. dereceli kadrolarda atama yapılacak. Alımlar Ankara'da gerçekleştirilecek sınav ile belirleneceltir.

Memur Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?İletişim Başkanlığı memur alımı için adaylardna genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasna engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacaktır.

KPSS Şartı Aranmayacak! Diğer Özel Şartlar Nedir?

Cumhurbaşkanlığı memur alımında adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacaktır. Bu yönde adaylar KPSS Şartı yerine diğer özel nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. 

Bu kapsamda adaylardan özel olarak KPSS Şartı yerine,

  • 01/01/2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (01/01/1988 tarihi ve sonrasında doğanlar) olmak.
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren; Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden, İletişim fakültelerinden, Mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden, İlgili fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümlerinden mezun olmuş olmak,

şartları aranacak.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Cumhurbaşkanığı Memur Alımına başvurular sadece İnternet'ten gerçekleştirilecektir. Başvuru için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Gazi Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİÖDM) web sitesi http://gaziodm.gazi.edu.tr adresindeki duyuruda yer alan adımlar takip edilerek https://basvuru.gazi.edu.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU EKRANI BURADA

Editör: TE Bilisim