Kamuya memur alımı için son günlere geldik. Adayların uzun zamandır beklediği tercih kılavuzu için işlemlerde son aşamaya geldik. 2023 yılı İlk tercihleri olan KPSS 2023/1 Tercih Kılavuzu ile kamuya en az 2000 Memur Alımı bekleniyor. Bu kapsamda Tercih işlemlerinde son aşamaya geldik. Peki kimler tercih yapabilecek? Tercih tarihleri nedir? Hamgi Kadrolarda tercih alınacak? Tüm detayları sizlerle bu haberde paylaşıyoruz.

Kurumlardan Talep Toplama İşlemi Sona Erdi!

ÖSYM yılın başında açıkladığı Sınav takvimine göre KPSS tercihleri için talep toplama işlemleri sona erdi. 3 Nisan 2023 tarihi ile başlamış olan talep toplama süreci 26 Mayıs 2023 tarihinde sona ermiştir.

Talep Toplama İşlemi Nedir?

Ülkemizde bulunan Bakanlıklar, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Üniversiteler ve Belediyeler bünyelerindeki eksikliği tamamlamak üzeere Mülakatsız merkezi yerleştirme ile boşluklarını ÖSYM iletmektedirler. Söz konusu boşluklar göze alınarak ÖSYM bu yönde kontenjan bilgisi duyurumaktadır. Bu kapsamda Kurumların Bünyelerindeki eksikliği tammalamak üzwere ÖSYM ilettikleri kurumlar dışında yeni talep alınmayacaktır.

Tercih Kılavuzu Hazırlanıyor!

Kurumların talepleri iletmelerinden sonra Tercih kılavuzunu hazırlamaya başlayan ÖSYM Tercih kılavuzunu Temmuz ay içerisinde duyuracaktır.

Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?

ÖSYM'den gelmiş olan duyuruya göre ilgili tercih kılavuzu 6 Temmuz 2023 tarihi ile yayımlanarak tercih sütreci başlayacaktır. Bu kapsamda en geç 13 Temmuz 2023 tarihine kadar alınacak tercihler geçerli sayılacaktır.

KILAVUZ DETAYLARI BURADA: https://www.isinolsa.com/kamu-ozel-memur-personel-alimi/kpss-20231-ile-kamuya-2000-memur-alimi-bos-kontenjan-ve-sartlar-h44458.html

Editör: TE Bilisim