ÖSYM az önce son dakika paylaştığı duyuru ile yeni tercih kılavuzu yayımladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığından gelmiş olan duyuruya göre KPSS 2022/7 kapsamında memur alımı ilanı yayımlandı. Söz konusu alımlar Karayolları Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatlarına ve merkez teşkilatına yapılacak. Fakrlı kadrolarda Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı kontenjanları paylaşıldı. Ayrıca ÖSYM adaylara tercih kılavuzunu yayımlayarak tüm detayları paylaştı. Peki mezuniyete göre kontenjan dağılımı nedir? Kimler başvuru yapabilecek?

KPSS 2022/7 İle 224 Memur Alımı Yapılacak!

ÖSYM 14 Nisan 2022 tarihi ile yayımladığı duyuruda KPSS 2022/7 tercih kılavuzunu yayımlayarak Ön Lisans mezunu 61 ve Lisans Mezunu sözleşmeli 163 memur ve Kamu Personeli alımı yapılacağını bildirdi. İşte mezuniyete göre kontenjan dağılımı:

Ön Lisans Mezunu Kontenjan Dağılımı:

Ön Lisans Mezunu 61 Tekniker Alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda alımlar Ankara, Bursa, Erzurum, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon Van illerinde Tekniker alımı yapılacak.

Lisans Mezunu Kontenjan Dağılımı:

Lisans Mezunu 163 kişilik kadro ile Memur Personel alımı gerçekleştirilecek. Buna göre Kontenjan Dağılımı:

  • 5 Avukat,
  • 115 Büro Personeli,
  • 3 Mimar,
  • 38 Mühendis,
  • 2 Şehir Plancısı

olmak üzere alımlar, Antalya Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde personel alımı yapılacak.

Kimler KPSS 2022/7 ye Tercih Yapabilecek?

ÖSYM ile yayımlanmış olan tercih kılavuzuna tercihte bulunmak isteyen adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Ayrıca, KPSS şartını sağlıyor ve İlgili yukarıdaki tablolarda belirtilen nitelik kodlarındaki özel şartların sağlanıyor olması gereklidir.

KPSS şartı Nedir?

2020 yılı KPSS geçerlilik yılı kullanılacak. Bu kapsamda adayların Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 ve Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

Nitelik Koduna Göre Alan Dağılımı:

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

KPSS 2022/7 tercih kılavuzuna tercih yapabilmek için adaylar kılavuzlardaki nitelikleri sağladıktan sonra 14 - 21 Nisan 202 tarihleri arasında tercihlerini gerçekleştirebilecekler. Tercih kılavuzu tercihleri için adaylar ÖSYM üzerinden başvuru yapabilecek.

Ancak adayların belirtilen 30 TL tercih ücretini ödemeleri zorunludur. Anlaşmalı bankalar aşağıdaki bağlantıda.

İLGİLİ HABER:  KPSS 2022/7 Tercih Ücreti ve Anlaşmalı Bankalar Hangileri

ÖSYM Duyurusu:

KPSS-2022/7: Karayolları Genel Müdürlüğünün Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Karayolları Genel Müdürlüğünün sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/7 Tercih Kılavuzuna saat 10.00'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 14 - 21 Nisan 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 21 Nisan 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2022/7 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

KPSS 2022/7 KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TERCİH KILAVUZU

Genel Bilgiler

TABLO-1 Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar

TABLO-2 Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar

Sözleşmeli Personel Pozisyonları İçin Aranan Nitelikler