Lise mezunu memur alımı kadroları belli oldu. Az Önce ÖSYM'den gelen duyuru ile kamuya lise mezunu 62 memur alımı yapılacağı açıklandı. Söz konusu alım yapılacak kadrolar belli olmuş olup İşin Olsa ekibi olarak sizlerle bu haberimizde paylaşacağız.

Lise mezunu adayların tercih edebileceği az sayıda kontenjan yer almaktadır. Ayrıca kurumlarda kısıtlı olup kontenjan dağılımı şöyledir:

Lise Mezunu Memur Alımı Kontenjanları Nedir?

  • Hizmetli: 2 Kişi,
  • Laborant: 1 Kişi,
  • Sağlık Memuru: 3 Kişi,
  • Teknisyen: 31 Kişi,
  • Vagon Teknisyeni: 25 Kişi,

Lise mezunu Memur Alımı Şartları Nedir?

Vagon Teknisyeni pozisyonunu tercih edecek adayların TCDD Taşımacılık A.Ş. Sağlık ve Psikoteknik Yönergesinde ilgili unvan için belirtilen sağlık koşulları ile psikoteknik yeterlilikleri taşımaları zorunlu olup; bu pozisyona atanacak adaylar 7 gün / 24 saat esasıyla tüm yük ve yolcu vagonlarının kontrollerini yapıp, trenin seyrini tehlikeye düşürebilecek tüm aksaklıkların tespiti ve giderilmesinden sorumlu olacaktır.

Genel olarak ise adaylardan 6567 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır. Özel olarak ise 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden puan almış olmak gerekmektedir.

Tercih Süreci Başladı!

Tercih kılavuzuna tercihler az önce başladı. En geç 7 temmuz 2022 tarihine kadar başvuru alınacak olup tercih yapacak adaylar ÖSYM AİS sistemi üzerinden tercihlerini gerçekleştirebilirler. İlgili terch kılavuzları ise şöyledir: