Kamu Kurumları 2022 yılı memur alımı ilanlarını yayımladı. Adayların beklediği ilanlara göre farklı şehirlerde olmak üzere toplamda 58 Zabıt Katibi ve Mübaşir alımı gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda alımlar en az lise mezunu adaylar içerisinden yapılacağından oldukça fazla ilgi almaktadır.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere Kamuya Zabıt Katibi Alımı ve Mübaşir Alımı ilanı hakkında detayları aktaracağız.

Söz konusu alımlar 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında gerçekleştirilecek olup Merkez ve Taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere alım yapılacak.

Zabıt Katibi ve Mübaşir Alımı 2022 Yılı Genel Şartları Nedir?

Başvuruda bulunacak olan adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir. Bu yönde,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

şartları aranacaktır.

Zabıt Katibi Alımı 2022 Yılı Detayları Nedir?

2022 yılı Zabıt Katibi alımı için yayımlanmış olan ilana göre Yüksek Seçim Kurulu bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 34 farklı şehirde görevlendirmek üzere Zabıt Katibi alımı gerçekleştirilecek. Kurumun Taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere alım yapılacak.

Bu kapsamda Genel İdare Hizmetleri sınıfında görevlendirilmek üzere alımlar " Adıyaman, Ağrı, Ankara, Artvin, Aydın, Bitlis, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Malatya, Manisa, Muş, Nevşehir, Ordu, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Kırıkkale, Şırnak, Ardahan ve Karabük " illerinde alım yapılacak.

Zabıt Katibi alımı için özel olarak adaylardan, 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Zabıt Katibi maaşları ise 11 bin 500 TL olarak bilinmektedir. İlan detaylaır ve maaş detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/yuksek-secim-kurulu-48-zabit-katibi-alimi-yapacak-en-az-11500-tl-h42625.html

ZABIT KATİBİ MAAŞLARI: https://www.isinolsa.com/maaslar/zabit-katibigorevleri-zabit-katibi-2022-yili-maaslari-ne-kadar-h15689.html

Mübaşir Alımı 2022 Yılı Detayları Nedir?

2022 yılı Mübaşir Alımları Yargıtay Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecektir. Buna göre alımlar merkez teşkilatına yapılmak üzere en az lise mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecek. 

Mübaşir alımı için adaylardan, 35 yaşından gün almamış olmak, 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise için p94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Maaşlar ise 7.351,33 TL olacağı bildirilmiştir. detaylara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/yargitay-lise-mezunu-10-mubasir-alimi-ilani-2022-7350-tl-maas-h42682.html

MÜBAŞİR MAAŞLARI: https://www.isinolsa.com/maaslar/mubasir-maaslari-2022-ne-kadar-oldu-mubasir-gorevleri-nedir-h16830.html