Kamu İhale Kurumu ilan yayımladı. Az Önce Resmi Gazetede 26 Nisan 2023 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Kamu İhale Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı gerçekleştirilecek. Memur alımı kontenjan bilgisi ve şartları haberde.

Sözlü Sınav İle Alınacak Kontenjan Bilgisi Nedir?

Kamu İhale Kurumu toplamda 14 kişilik boş kadro ile ilan yayımladı. Buna göre alımlar,

  • 10 Büro Görevlisi ( Lisans ) ,
  • 4 İletişim Görevlisi ( Ön Lisans ),

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Kamu İhale Kurumu memur alımında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklerin sağlanıyor olması gereklidir. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

KPSS Şartı ne Olacak?

2022 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için P4 puan türünden en az 80 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Büro Görevlisi Alımı Eğitim Şartı: 

En az dört yıllık eğitim veren; Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, Siyasal Bilimler, İşletme, İşletme ve Yönetim Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler, İletişim, İletişim Bilimleri Fakülteleri ile fakültelerin Matematik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik veya Kütüphanecilik lisans programlarından mezun olmak.

İletişim Görevlisi Alımı Eğitim Şartı: 

En az iki yıllık eğitim veren yüksekokulların ya da dengi okulların; Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgi Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim ve Halkla İlişkiler, Medya ve İletişim ön lisans programlarından mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kamu İhale Kurumu başvurusu 15 Mayıs 2023 tarih ile başlayacak olup en geç 26 Mayıs 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda olmak üzere https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden yapılacak.

İLANIN TAM METNİ