Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alımı başvurusu başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı şehirlerde olmak üzere 652 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını bildilrmişti. Başvuruların başlamasını bekleyen adaylar için müjde! GSB Memur alımı başvurusu bugün başladı. Kadın Erkek Adaylar başvuruda bulunabilecek.

652 Memur Alımı Başvurusu Başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu memur alımı ilanına göre 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B fıkrasına göre Türkiye Geneli farklı şehirlerde ve ilçelerde olmak üzere Tam Zamanlı Çalışacak Sözleşmeli personel alımı yapacak.

652 kişilik kadro ile Kadın Erkek adaylar alınacak. Bu yönde 334 Kadın ve 318 Erkek Memur alımı yapılacak. Başvurular Bugün  31 Ocak 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 5 gün içerisinde yani 4 Şubat 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular e-Devlet Şifresi ile sadece İnternet üzerinden yapılacak.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Başvuru için aşağıda sizlerle paylaşacğaımız bağlantıyı kullanınız. Sonrasında açılan ekranda e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra Yurt Yönetim Personeli alımı ilanına başvurularınızı ilgili adımları inceeyerek başvuru yapabilirsiniz.

Başvurular sadece Kariyer adresi üzerinden yapılcak olup bunun dışında yapılacak herhangi bir başvuru kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU EKRANI

Kimler Yurt Yönetim Personeli Olabilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Yönetim Personeli alımı başvurusu için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Yaş olarak ise 18 yaşını tamamlamış ve 65 yaşından büyük olmamak gereklidir. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç), Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak, Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak, Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak gereklidir.

Eğitim şartına göre Grup kontenjan dağılımı ise;

- Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, İşletme, Maliye, Ekonometri, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve İnsan Kaynakları Yönetimi ile ilgili bölümlerinden mezun olmak Şartı İle 60 Erkek ve 74 Kadın.

- Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren resim, heykel, grafik, seramik, geleneksel Türk sanatları, fotoğraf, müzik, film tasarımı ile ilgili bölümlerinden mezun olmak Şartı İle 99 Erkek ve 100 Kadın.

- Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren sosyoloji, psikoloji, sosyal hizmetler ve turizm ile ilgili bölümlerinden mezun olmak Şartı İle 99 Erkek ve 100 Kadın.

- Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren Bilgi ve Belge Yönetimi, Biyoloji, Coğrafya, Felsefe, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, MütercimTercümanlık ile ilgili bölümlerinden mezun olmak Şartı İle 30 Erkek ve 30 Kadın.

- Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren herhangi bir bölümünden mezun olmak Şartı İle 30 Erkek ve 30 Kadın.

BAŞVURU KILAVUZU