BDDK Açıktan Personel Alımı için 17 Eylül 2024 tarihli resmi gazetede ilan yayımllanmıştıı. Söz konusu ilana göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yapacağı uygulamalı ve/veya sözlü sınav ile toplamda 45 kişilik kontenjan için başvuru alacak. Başvurusu önümüzdeki hafta başlayacak olan ilan için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ön bilgilendirme ilanı yayımlayarak adaylara müjde etti.

İşin Olsa ekibi olarak 2024 Yılı KPSS İle Memur alımı hakkında detayları ve kontenjanları sizlerle paylaşacağız.

Başvurular Başlıyor!

BDDk başvurusu haftaya başlayacak. Başvuru şartlarına uygun olan adaylar 10 - 20 Ekim 2024 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece son başvuru günü 23:59 a kadar BDDK Kariyer Adresi üzerimdem e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 10 - 20 Ekim 2024

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

70 KPSS İle Memur Alınacak!

BDDK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2024 KPSS puanına sahip olan adaylar içerisinden memur alacak. Alımlar en düşük 70 KPSS Puanı ile yapılacak.

Personel 1

Hangi Kadrolarda Memur Alımı Yapılacak?

  • 10 Düz Memur,
  • 10 Mühendis,
  • 1 Grafiker,
  • 9 Sekreter,
  • 5 Tekniker,
  • 5 Teknisyen,
  • 5 Şoför,

İki Aşamalı Giriş Sınavı Yapılacak!

Yukarıdaki tabloda da göreceğiniz gibi hem uygulamalı hemde sözlü sınav yapılacak. Buna göre;

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, “Memur”, “Mühendis”, “Grafiker”, “Sekreter”, “Tekniker”, “Teknisyen” ve “Şoför” kadrolarına kamu hizmetine ilk defa Kurumumuzda başlayacak olan adaylar arasından giriş sınavı sonuçlarına göre idari personel alınacaktır.

Giriş sınavı, “Memur”, “Mühendis”, “Grafiker”, “Sekreter”, “Tekniker” ve “Teknisyen” kadroları için sözlü sınav şeklinde; “Şoför” kadrosu için ise sözlü sınav ve uygulamalı sınav şeklinde iki aşamalı olarak yapılacaktır.

BDDK Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

BDDK adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacağını ifade etti.

Bu kapsamda adayların

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Herhangi bir Suç hükümlülüğü olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

gibi şartlar aranacak.

2024 yılı KPSS Puanı İle Memur Alımı Yapılacak! KPSS şartı nedir?

Özel olarak ise adaylardan 2024 yılında yapılan KPSS'den lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Düz Memur Alımı Eğitim Şartı: 

Siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerine bağlı bölümlerden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki bölümlerden mezun olmak

Mühendis Eğitim Şartı: 

Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki bölümlerden mezun olmak

Grafiker Eğitim Şartı: 

  • Lisans için, Grafik, Grafik Sanatlar, Grafik Sanatları, Grafik Tasarım, Grafik Tasarımı, Grafik Resimleme ve Baskı, Fotoğraf ve Grafik Sanatlar, Fotoğraf ve Grafik Sanatları, Görsel İletişim, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Güzel Sanatlar lisans bölümlerinden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki bölümlerden mezun olmak.
  • Ön Lisans İçin,Grafik, Grafik Tasarım, Grafik Tasarımı, Grafik ve Reklamcılık, Görsel İletişim ön lisans bölümlerinden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki bölümlerden mezun olmak.

Sekreter Eğitim Şartı: 

Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı veya Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği bölümlerden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki bölümlerden mezun olmak.

Tekniker Eğitim Şartı: 

Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Bilişim Güvenliği Teknolojisi, Elektrik, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Web Tasarımı ve Kodlama bölümlerinden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki bölümlerden mezun olmak.

Teknisyen Eğitim Şartı: 

Bilişim Teknolojileri alanı kapsamında yer alan dallardan (Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik, Yazılım Geliştirme, Bilgisayar Teknik Servisi, Veri Tabanı Programcılığı veya Web Programcılığı), ElektrikElektronik Teknolojisi alanı kapsamında yer alan Elektronik, Görüntü ve Ses Sistemleri, Elektronik ve Haberleşme, Haberleşme Sistemleri veya Büro Makinaları Teknik Servisi dallarının birinden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki bölümlerden mezun olmak

Şoför Eğitim Şartı: 

Son başvuru tarihi itibarıyla (B) sınıfı sürücü belgesine en az (5) yıldır sahip olmak.

Eğitim Seviyesine Göre şartlar Nedir?

Bddk 1

Bddk 2

İLANIN TAM METNİ BURADA