Gelir İdaresi Başkanlığı memur alımı için Resmi Gazetede yeni bir karar yayımlandı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan 2022/594 sayılı karar ile Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesine dolu ve boş kadroları tamamlamak için toplamda 2315 kişilik kadro için memur alacak.

İlgili alım kararını Cumhurbaşkanı 32000 Sayılı Gazetede onayladı. Söz konusu yayımlanan resmi gazete kararı için Cumhurbaşkanı kararı şöyledir.

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait dolu ve boş kadrolarda ekli listede gösterildiği şekilde değişiklik yapılmasına 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 7 inci madesi gereğince karar verilmiştir.

Gelir İdaresi Başkanlığı Memur Alımında Dolu ve Boş Kadrolar!

Yayımlanmış olan resmi gazete kararına göre alımlar Merkez ve Taşra teşkilatına gerçekleştirilecektir. Bu yönde  Merkez 215 Kişi, Taşra 2100 Kişi olmak üzere toplamda 2315 memur alımı gerçekleştirilecektir. Alım yapılacak kadrolar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu seviyesinde olacak. Buna göre,

  • Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı,
  • Gelir Uzmanı,
  • Tekniker,
  • Teknisyen,
  • İç Denetçi,
  • Devlet Gelir Uzmanı,

gibi kadrolarda atama yapılacak. Resmi gazete kararı ise şöyledir:

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Ne Olacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı memur alımında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Aranacak Mı?

KPSS için adayların 2022 yılında yapılan Sınavdan Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

BEKLENTİLERİNİZİ VE PAYLAŞMAK İSTEDİKLERİNİZİ YORUMLARA YAZINIZ.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

İlgili alım duyurusu henüz resmi gazetede bütçe kapsamında dolu ve boş kadrolar olarak açıklanmıştır. Ancak ilanın ne zaman yayımlanacağı hakkında herhangi bir kesin bilgi yoktur.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA