Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olan Gelir İdaresi Başkanlığı memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yapılan duyuru sonrası GUY Alımı ve GİB Memur Alımı için detaylar paylaşıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı Alımları merkez ve taşra teşkilatında olmak üzere Türkiye Geneli alım yapılacak.

Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı 2750 Memur alımı için detayları sizlerle paylaşacağız. İşin Olsa ekibi olarak sizlere GİB 2023 yılı GUY alımı hakkında tüm detayları aktaracağız. Bu haberde sizlere;

GUY Alımı Müjdesi Açıklaması Nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı Memur Alımı Şartları Nedir?

KPSS Şartı Ne Olacak? Geçerlilik Yılı Nedir?

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Sınav Detayları Nelerdir?

Gelir Uzman Yardımcısı Maaşları Ne Kadar?

GİB 2750 Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 2023 yılı yeni 2750 Memur alımının Gelir İdaresi Başkanlığına yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda alımlar;

  • 50 Devlet Gelir Uzman Yardımcısı,
  • 2700 Gelir Uzman Yardımcısı,

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı 2750 GUY alımı için adaylardan genel ve özel şartlar talep edilecek. Bu kapsamda genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise KPSS ve Yaş Şartı aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Nedir? Geçerlilik Yılı Hangisi Olacak?

Gelir Uzman yardımcısı alımına başvuru için adayların 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den A Grubu puan türünde göre KPSSP48 puan türünden en az 70 Puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı Ne Olacak?

Lisans eğitimi veren Üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen fakültelerden birini bitirmiş olmak gerekmektedir.

Yaş Şartı Olacak Mı?

01.01.2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1988 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak) gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı alımlarında alımlar için henüz net tarih açıklanmadı. Ancak Eski Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre ilanın Ekim ve Kasım aylarında yayımlanması bekleniyor.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR VE İNSTRGAMDA HEABINI TAKİP ET!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA