Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. az önce Resmi gazetede yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez Teşkilatında bulunan eksikliğini karşılamak üzere Uzman yardımcılığı giriş sınavı ile belirlemek üzere Memur Alımı gerçekleştirecek. Söz konusu ilanlara göre Diyanet İşleri Başkanlığı toplamda 23 memur alacak.

Hangi Kadrolarda Memur Alımı Yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı ilana göre bünyesine 23 kişilik kadro ile Genel idare Hizmetleri sınıfında 

  • 16 Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı,
  • 7 Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı, 

alımı gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı memur alımı ilanına göre adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Özel Olarak ise adaylardan eğitim, KPSS, yaş şartı aranacak. Ayrıca,

  • Daha önce yapılmış Uzman yardımcılığı Giriş sınavına iki defa başarısız olmamak,
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin B fıkrası bendinde " Ortak Nitelikler " şartını sağlıyor olmak gereklidir.

KPSS Şartı Nedir?

Adayların başvuru yapabilmeleri için 2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan KPSS'den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

Yaş Şartı: 

Sınavın yapılacağı yılın ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı:

En az lisans düzeyinde dört yıllık dini yükseköğretim mezunu olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı başvuruları 25 Ekim 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 8 Kasım 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece DiBBYS Programı üzerinden sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim