Dışişleri Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Lüksemburg Büyükelçiliğinde görevlendirilmek üzere Türk Uyruklu adaylar içerisinden sözleşmeli personel alımı yapılacak. Söz konusu ilan için alımlar Lise mezunu adaylardan gerçekleştirilecek olup Başvuru şartları ve bilgileri haberin devamında.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Dışişleri Bakanlığı memur alımları Türk Uyruklu adaylar içerisinden olmak üzere 1 kişilik kadro ile Sekreter pozisyonunda gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda adaylardan Başvuru şartı olarak " Türkiye Cumhuriyeti bvatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak,
  • En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
  • Çok iyi derecede Fransızca ve Türkçe bilmek,
  • Bilgisayar kullanabilmek.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı için başvurular 22 Araşlık 2022 tarihinde başlayacak olup en geç 26 Ocak 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir. Başvurular sadece Dışişleri Bakanlığı kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim