Dışişleri Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelmiş olan memur alımı ilanına göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Lüksemburg Büyükelçiliğinde personel alımı gerçekleştirilecek. Sözleşmeli personel alımı kapsamında yayımlanan ilan için alımlar en az lise mezunu ve KPSS Şartı olmaksızın gerçekleştirilecektir. Peki başvuru için adaylardan hangi şartlar aranacak? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Lüksemburg Büyükelçiliği bünyesine Türk Uyruklu adaylar içerisinden Sözleşmeli olarak görev yapacak Sekreter alımı gerçekleştirecek.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Dışişleri Bakanlığı Büyükelçilik bünyesine alımını yapacağı sözleşmeli personel adaylarından genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacaktır. Ayrıca özel olarak ise;

  • Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak,
  • En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
  • Çok iyi derecede Fransızca ve Türkçe bilmek,
  • Bilgisayar kullanabilmek.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Lüksemburg Büyükelçiliği personel alımı başvuruları 5 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 26 Eylül 2022 tarihi ile sona erecektir. Başvurular sadece Dışişleri Bakanlığı kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. İlanın detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ