Dışişleri Bakanlığı memur alımı için ilan yayımlandı. Az Önce gelmiş olan memur alımı duyurusuna göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere Türk Uyruklu adaylar içerisinden sözleşmeli sekreter alımı gerçekleştirilecek. Alımlar Avusturya'da olmak üzere sınav ile gerçekleştirilecektir.

Bu yönde Bakanlığa bağlı olan Salzburg Başkonsolosluğu sözleşmeli 1 Sekreter alımı yapacak.

Memur Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı için adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak. Ayrıca KPSS siz Personel alımı yapılacak.

Genel Olarak,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Her türlü iklim şartlarında çalışmayı kabul etmiş olmak gereklidir.

Özel Başvuru Şartları?

  • Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak,
  •  En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
  • Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe bilmek,
  • Bilgisayar kullanabilmek.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuruları ilanın yayım tarihi ile başlamış olup en geç 15 gün içerisinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu yönde başvurular sadece online olarak yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 25 Ocak - 11 Şubat 2023 

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim