Dışişleri Bakanlığı memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 75 kişilik kadro ile memur alımı yapılacağını bildirdi. Başvurular Bugün başlamış olup sadece belirtilen nitelikleri sağlayan adayların başvuruları alınacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar için detaylı bilgiyi İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

Aday Meslek Memuru Kimdir?

Meslek Memurları, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çerçevesinde, Türk dış politikasının oluşturulması ve icrasında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır.

Meslek Memuru Alımı Başvuru Ekranı Açıldı!

Dışişleri Bakanlığı başvuru ekranını az önce açtı. 18 Temmuz 2022 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 29 Temmuz 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece Bakanlığın kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecek. 

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Başvuru yapmak isteyenler öncelikle belirtilen şartları sağlıyor olmaları gereklidir. Tüm nitelikleri taşıyan adaylar aşağıdaki başvuru ekranını kullanarak Elektronik ortamda başvuru yapacaklar. 

Başvuru için e-Devlet şifresi kullanılacak olup kariyer adresinden Aday Meslek Memuru sınavı başlığını seçerek başvurularınızı tamamlayacaksınız

BAŞVURU EKRANI: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

KPSS Şartı Yok!

Dışişleri Bakanlığının memur alımı ilanı için adaylardan herhangi bir KPSS şartı aranmayacak. Belirtilen YDS şartını sağlayan adayların başvurusu alınacak. Buna göre adayların ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça, Farsça, İspanyolca ,İtalyanca, Portekizce, Çince, Japonca ve Yunanca dillerinden puan almış olmak gerekmektedir.

Kontenjan Dağılımı:

İLANIN TAM METNİ