Dışişleri Bakanlığına bağlı olan Avrupa Birliği Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez teşkilatında bulunan Genel İdare Hizmetleri sınıfındaki 8. Dereceli 10 kişilik kadro için memur alımı ilanı yayımlandı. Alımlar Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı giriş sınavı ile gerçekleştirilecektir. başvuru yapacak adaylardna genel ve özel nitelikler aranacaktır.

Memur Alımı Kontenjan Detayı Nedir?

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Adaylardna genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Eğitim ve Yabancı Dil Sınavı şartı aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Adayların 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den yukarıdakş tabloda belirtilen puan türlerinden en az 80 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Eğitim Şartı Nedir?

En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler, mühendislik, veteriner, ziraat, su ürünleri ve iletişim fakülteleri ile fakültelerin Avrupa Birliği, matematik, istatistik, sosyoloji, tarih, şehir ve bölge planlama bölümleri ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakültelerden mezun olmak. 

Yabancı Dil Sınavı Şartı'da Aranacak!

Bakanlık AB Memur alımı için İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinde en az (B) düzeyinde puan almış olmak şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Avrupa Birliği Başkanlığı başvuruları Aralık ayında almaya başlayacak. En geç ocak ayında sonlanacak olan başvurular için adaylar e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Başvuru Tarihleri: 26 Aralık 2022 - 12 Ocak 2022 tarihleri arasında

İLANIN TAM METNİ