Dışişleri Bakanlığı memur alımı hakkında duyuru yayımladı. Geçtiğimiz günlerde gelmiş olan ilan ile Bakanlık bünyesindeki eksikliği gidermek için 75 kişilik kadro ile Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru alımı ilanı yayımlamıştı. KPSS Şartı olmaksızın 75 memur alımı yapılacak. Başvuru sonuçları sonrasında Bakanlıktan gelmiş olan duyuruya göre Giriş Sınavı Yazılı Aşamasına Katılmaya hak kazanan adayların listesi belli oldu.

Dışişleri Bakanlığı farklı alanlarda olmak üzere 75 memur alımı yapacağını bildirmişti. Alımlar KPSS Şartı olmaksızın Yabancı Dİl Sınavına göre değerlendirildi.

Sınav tarihleri Belli Oldu!

Sınav 17-18 Eylül Cumartesi ve Pazar günleri Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde yapılacaktır. Sınava girecekleri salonlar ve sınav programına ilişkin bilgiler adayların e-posta adreslerine ayrıca iletilecektir.

YAZILI SINAVA KATILMAYA HAK KAZANAN ADAY LİSTESİ:

Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı’nın yazılı aşamasına katılmaya hak kazanan adayların listeleri aşağıda sunulmaktadır.

Kategori-1 (İngilizce) alanında Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı’nın yazılı aşamasına katılmaya hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.

Kategori-2 (Almanca-Fransızca) alanında Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı’nın yazılı aşamasına katılmaya hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.

Kategori-3 (Rusça) alanında Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı’nın yazılı aşamasına katılmaya hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.

Kategori-4 (Arapça-Farsça) alanında Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı’nın yazılı aşamasına katılmaya hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.

Kategori-5 (İspanyolca- Portekizce) alanında Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı’nın yazılı aşamasına katılmaya hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.

Kategori-6 (Japonca) alanında Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı’nın yazılı aşamasına katılmaya hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.