Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Aralık ayı sonunda gelmiş olan sözleşmeli personel alımı ilanlarına göre Dışişleri Bakanlığı bünyesine 3 fakrlı ülkede olmak üzere sözleşmeli Sekreter alımı yapılacak. Alımlar Türk Uyruklu adaylardan gerçekleştirilecek olup ilan detayları ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Memur Alımı Yapılacak Ülkeler:

Alımlar Bakanlığa bağlı olan Büyükelçilik ve Başkosolosluğa gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda,

  • T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu - 2 sözleşmeli sekreter,
  • T.C. Vaşington Büyükelçiliği - 2 sözleşmeli sekreter,
  • T.C. Milano Başkonsolosluğu - 1 sözleşmeli sekreter,

olmak üzere toplamda 5 Memur alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Söz konusu yayımlanmış olan personel alımı ilanları için alımlar Lise mezunlarından gerçekleştirilecektir. Ayrıca başvuru için şartlar şöyledir;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Bilgisayar Kullanabilmek, Her türlü İklim koşullarında çalışmayı kabul etmiş olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, En az Lise mezunu veya Dengi okul mezunu olmak ve 46 yaşından büyük olmamak şartları aranacaktır.

KPSS Şartı Yok!

Söz konusu memur alımında adyalardan herhangi bir KPSS şartı aranmayacak. KPSS puanı olamayn adaylar başvuru yapabilir. Ancak Dil şart ıaranacaktır.

Yabancı Dil Şartı Var!

Adayların çok iyi derecede Türkçe Biliyor olmaları gereklidir. Öte yandan ek olarak çok iyi derecede alım yapılacak Ülkenin dilini biliyor olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Adaylar başvurularını sadece iternet ortamında gerçekleştirecekler. Başvuru süreci başlamış olup son başvuru tarihi ve ilanların tam metinleri aşağıdaki gibidir!

T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu - Son Başvuru 11.01.2023

T.C. Vaşington Büyükelçiliği - Son Başvuru 11.01.2023

T.C. Milano Başkonsolosluğu - Son Başvuru 09.01.2023

Editör: TE Bilisim