Dışişleri Bakanlığı memur alımı ilanı yayımladı. Bakanlık resmi internet adresi üzerinde yayımladığı ilana göre farklı ülkelerde olmak üzere memur alımı gerçekleştirilecek.

KPSS Şartı olmaksızın yapılacak alımlara göre Dışişleri Bakanlığı 3 farklı ilan yayımladı. Türk Uyruklu adaylar içerisinden Sözleşmeli Sekreter alımı gerçekleştirilecektir. 

Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Dışişleri Bakanlığı memur alımları;

  • Berlin Başkonsolosluğu 1 Kişi,
  • Lahey Büyükelçiliği 2 Kişi,
  • Vaşington Büyükelçiliği 1 Kişi,

En Az Lise Mezunu Memur Alınacak?

Söz konusu yukarıdaki ilanlar kapsamında Bakanlık Sözleşmeli Memur alımı için alımlar en az lise mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecektir. 

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvurusu için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Sınav tarihi itibari ile 41 yaşından gün almamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Bilgisayar Kullanabilmek, Çok iyi derecede Türkçe ve İngilizce, ALmanca veya Hollandaca biliyor olmak şartları aranacak.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı memur alımları için başvurular ilanların yayım tarihi ile başlamıştır. Buna göre başvurular sadece Bakanlığın kariyer adresi üzerinden yapılacak olup aşağıdaki bağlantı ve tarihlere kadar başvuru yapılacaktır.

Berlin Başkonsolosluğu İlan Detayları

- Son Başvuru Tarihi: 27 Kasım 2022

Lahey Büyükelçiliği İlan Detayları

- Son Başvuru Tarihi: 24 Kasım 2022

Vaşington Büyükelçiliği İlan Detayları

- Son Başvuru Tarihi: 21 Kasım 2022

Editör: TE Bilisim