Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Memur personel alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Söz konusu yayımlanan ilana göre CTE bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda 230 kişi alacak. Başvuru süreci için merak edilenleri siz değerli okurlarımız ile paylaşcağız.

230 Memur Personel Alımı Başvurusu Başlıyor!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün memur personel alımı başvurusu başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilan için başvurular 30 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 14 Ekim 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Başvuru Alınacak Kadrolar Hangileridir?

CTE bünyesine 230 kişilik kadro ile Memur alımı ve personel alımı yapacak. Bu kapsamda gelen ilana göre, 150 İdare Memuru, 37 Psikolog, 16 Öğretmen, 19 Sosyal Çalışmacı, 2 Veteriner, 1 Mühendis ( İnşaat ), 1 Mühendis ( Gıda ), 4 Fizyoterapist alımı gerçekleştirilecek.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adayların İdare Memuru ve Sözleşmeli personel alımı başvurusunda bulunmaları için öncelikle Lisans mezunu olmaları zorunludur. Aynı zamanda 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

Genel olarak ise 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Yapılacak başvurular Adalet Bakanlığı tarafından incelenecektir. Bu yönde adayların KPSS puanları ele alınarak yapılacak değerlendirme ile Puan sırasına göre 3 katı aday değerlendirme sonucuna göre sözlü sınava katılmaya hak kazanacaklardır.

Editör: TE Bilisim