Adalet Bakanlığı İdare Memuru alımı ilanı yayımlandı. 15 Eylül 2022 tarihi ile gelmiş olan ilana göre Bakanlığa bağlı olan Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2022 yılı İdare Memuru alımı ilanı yayımlandı. Eylül ayında başlayacak olan ilan hakkında detaylar gelmeye başladı. Peki İdare Memuru Öğrencisi alımı için adaylardan hangi şartlar aranacak? Başvuru süreci ne zaman başlayacak?

İdare Memuru Öğrencisi Kimdir?

İdare Memurluğu öğrenciliğinde geçen eğitim süresi (5 ay) de dahil olmak üzere ceza infaz kurumunda 3 yıl görev yapan idare memurları; kariyer ve liyakat ilkeleri çerçevesinde yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına katılarak başarılı olmaları durumunda görevde yükselme suretiyle kurum ikinci müdürü unvanında atanabilmektedirler.

İlerleyen süreçte performansları, nitelikleri ve becerileri dikkate alınarak kurum müdürü unvanında da görev alabilmektedirler. Ayrıca ceza infaz kurumlarında idare memuru görevi hem kariyer hem de ekonomik olarak tatmin edici olmakla birlikte hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması çalışmalarında ekip lideri olarak insanlığa faydalı olmanın verdiği manevi doyum ile topluma en iyi şekilde hizmet vermenin gururunu da yaşatmaktadır. İdareiki grup arasındaki ilişki ve bu ilişkinin sağlam temeller üzerinde sürdürülmesidir.

150 İdare Memuru Alımı Yapılacak!

CTE 2022 yılı için bünyesine 150 memur alacak. Bu kapsamda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan sözlü ve mülakat ile 5-9'uncu dereceli kadrolara 150 İdare Memuru Öğrencisi alımı yapılacak.

Ocak Ayında da Alım Yapılmıştı!

Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğü Ocak 2022 tarihinnde yayımladığı ilan ike 7 ve 9. dereceli kadrolarda İdare Memuru öğrencisi alımı gerçekleştirmişti.

Ocak ayında yayımlanan ilanın detayları.İçin Buraya Tıklayınız.

Eylül Başvuru Süreci Ne Zaman Başlayacak?

CTE İdare Memuru alımı başvuruları 30 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 14 Ekim 2022 tarihi saat 17:30 a kadar başvuru yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını son başvuru günü saat 17:30 a kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece İnternet üzerinden yapılacak olup e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden giriş yaparak yapılacaktır.

BAŞVURU EKRANINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>>BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

2022 Yılı İdare Memuru Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan genel ve özel nitelikler talep edilecek. Buna göre Genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartlar aranacak.

KPSS Puan Şartı Nedir?

İdare Memuru alımı içi adaylardan KPSS şartı aranacak. Bu yönde 2020 yılında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı:

En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak,

Yaş Şartı:

Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 14.10.2022 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınav (KPSS LİSANS Genel Yetenek- Genel Kültür Sınavı 06 Eylül 2020 tarihinde yapılmıştır.) tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak (06/09/1985 ve sonrası doğumlu olanlar),

İdare Memuru Alımı Sınava 750 Aday Katılacak!

Sözlü sınav ve mülakata, 2020 KPSS LİSANS sınavına katılıp KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alan öğrenci adaylarından en yüksek puandan başlamak üzere Bakanlıkça belirlenen kadro sayısının 5 katı (750) idare memuru öğrenci adayı çağrılacaktır.

2022 EYLÜL AYI İLANIN TAM METNİ BURADA

Ek-1 İdare Memuru Tanıtım Broşürü

Ek-2 Personel Aday Bilgi Formu (Fotoğraflı Özgeçmiş)

Editör: TE Bilisim